Krisen i Syrien

Under de senaste åtta dagarna har den militära aktiviteten i norra Syrien intensifierats. Aleppo, Idlib och de närliggande områdena är de som har drabbats hårdast. Målet för de militära operationerna har varit civila och den civila infrastrukturen. Två sjukhus, stödda av Islamic Reliefs hälsoprogram skadades under ett luftanfall.

De står nu utan möjlighet att ge vård åt skadade och sjuka. Den 30 maj inträffade över 700 attacker i Idlib och Aleppo. I ett försök att skydda barnens liv har alla skolor och utbildningscenter stängts i Idlib.

Islamic Relief är en av de få biståndsorganisationer som fortfarande har ett operativt kontor i Aleppo och A’zaz-området Under de tre senaste veckorna har vi skickat två leveranser med medicinsk utrustning. Islamic Relief har även levererat 23 lastbilar med mat och vatten till den behövande befolkningen i Aleppo och utöver detta så är vår månadsvisa matdistribution inne i Aleppo fortfarande igång.

Hjälp oss fortsätta hjälpa! Du kan stödja Islamic Reliefs arbete genom att bli månadsgivare eller donera en summa till: Swish: 9001819 PG: 900181-9 BG: 900-1819.