Islamic Relief har tillhandahållit matpaket till 4000 personer  i Jemen.

På den tredje dagen av humanitära insatser i Jemen, delade Islamic Reliefs personal ut mat i städerna Sana´a och Dhamar. Vi har hittills hjälpt mer än 240 av de berörda familjerna i huvudstaden Sana´a och mer än 220 personer i Dharmar i sydvästra Jemen.

På grund av den typ av konflikt som råder har vi varit tvungna att ändra hur vi levererar stöd. I tidigare humanitära situationer, har hela familjer rest för att hämta mat vid uppordnade platser. Nu identifierar vår personal de som är i störst behov av hjälp och ger de en matkupong. Den matkupongen kan sedan lösas in, av en utsedd person, i utbyte mot mat på en utdelningsplats. Det här sättet minskar antalet folk som flyttar runt och således skulle kunna vara potentiella olycksoffer.

Vi hoppas på att kunna nå fler städer, så som Aden på den södra kusten. I Aden försöker de olika samhällena hjälpa varandra. En grupp fick fly till en skola och de får hjälp av andra som samlar in pengar och mat till dem. Vi försöker hitta vägar in till staden för att kunna distribuera medicinska förnödenheter.

Islamic Relief bevakar situationen i Jemen. Många sjukhus och skolor har skadats och el- och vattenförsörjning har gått förlorad. Det finns en oro att Sana´a snart kan vara utan vatten. Islamic Relief planerar att dela ut vätskor, traumakit och nödvändig medicin till 30 sjukhus över hela landet.

Stöd vår vädjan att tillgodose de grundläggande behoven hos dem som drabbats av krisen i Jemen.

Donera till: PG: 900181-9 | BG: 900-1819. Märk ditt bidrag med 207313

ge-en-gava