Konflikten i Syrien började i mars 2011 och blev början på ett krig som nu är inne på sitt sjätte år. Kriget har skapat en av de största humanitära katastroferna sedan andra världskriget. Många städer har näst intill jämnats med marken och över hälften av krigets offer är barn. Det råder brist på mat och vatten, mediciner och tak över huvudet.

Totalt beräknas minst 250 000 människor ha dött och mer än elva miljoner människor har tvingats lämna sina hem och är på flykt, både inom och utanför landet.

Islamic Relief hjälper på plats

Islamic Relief är på plats inne i Syrien och vi är en av FN:s World Food Programme’s största samarbetspartner i flyktinglägren 
i Jordanien och Irak där vi delar ut förnödenheter och medicin. Samma sak i Libanon. Där ger vi även psykosocialt stöd till barnen så att de kan få hjälp att bearbeta traumatiserande upplevelser och ges möjlighet att få vara barn igen. I Grekland, Italien och Tyskland hjälper vi flyktingarna under deras väg mot en säker plats. I Sverige har vi sedan hösten 2015 tagit emot och hjälpt flera tusen flyktingar.

Behoven inne i Syrien är stora och Islamic Relief arbetar på flera sätt. Vårt arbete består av att hjälpa befolkningen med mat, bland annat till undernärda barn. Vi tillhandahåller grundläggande hälsovård, vi levererar tält och filtar. Vi ordnar så att barnen får tillgång till undervisning och vi ser till att det finns rent vatten, latriner och hygienartiklar.

Barnen är de mest utsatta

Av civilbefolkningen är det barnen som råkar mest illa ut i krig. Det är därför det är så viktigt att vi tillsammans är där och hjälper dem, som i den belägrade staden Madaya till exempel, där människor svälter ihjäl.

Du kan stödja Islamic Reliefs arbete genom att bli månadsgivare eller donera en summa till: Swish: 9001819 PG: 900181-9 BG: 900-1819.

Inget bidrag är för litet, alla bidrag hjälper de som drabbats. Märk din gåva med ”Syrien”.