Antalet människor som dyker upp när Islamic Relief delar ut mat har ökat dramatiskt i hamnstaden Hodeida i Jemen. Det rapporterar Islamic Relief-medarbetaren Salem Jaffer Baobaid.

”Desperationen ökar bland människor i Hodeida, i synnerhet i distrikten Ali Hali och Al Hawak som ligger vid fronten. De senaste dagarna har tusentals människor dykt upp när vi delar ut mat, dit det tidigare bara har kommit några hundra. Det har nästan blivit slagsmål eftersom människor är så desperata att få del av matpaketen.

Antalet människor i dessa områden är enormt. Många av dem har lämnat gömställen när striderna avtagit för att lagra mat, och har sedan återvänt till sina hem. Tecken på konflikten är inristade i deras ansikten och det krossar mitt hjärta att se så många svaga kvinnor, barn och äldre som lider av undernäring, kolera och andningsbesvär.

Vi stöttar 30 hälsocenter i Hodeida men de kämpar för att klara av det.

LÄS MER: VAD GÖR ISLAMIC RELIEF I JEMEN OCH HUR KAN DU HJÄLPA?

Levnadsstandarden har sjunkit dramatiskt för människor i Hodeida, mer stöd behövs akut: det är upp till alla i det internationella samfundet att arbeta hårt och sträcka ut en hand för att bistå människor i Hodeida.

Vi vet att det sannolikt kommer att ske fredssamtal men vi har inga förväntningar.

Försök till fredssamtal har pågått så länge och vi kommer bara börja känna oss positiva när vi ser konkreta åtgärder för att få stopp på striderna.

Allt vi vill ha är fred. Vi är trötta. Människor ska inte behöva leva såhär. Våra team jobbar dygnet runt för att leverera hjälp. Men bara varaktig fred kan utgöra en verklig skillnad i människors liv här.”

Stöd oss :

Bli månadsgivare

Swish 9001819


PG 900181-9


BG 900-1819