Firuza, Afghanistan

”I mitt liv, har det alltid varit brist på mat”

46 åriga Firuza är en av flera afghaner som har fördrivits till följd av konflikter. Hon bor med sina sex barn i ett tält i Nasaji Gagrami. Hon blev änka för några år sedan och började jobba som städerska för att kunna försörja sin familj.

”Min inkomst är osäker, jag har inget fast arbete, jag går dörr till dörr och erbjuder städning. Ena vecka får jag många jobb och andra veckan mindre. Min månadsinkomst är mellan 30 till 50 USD (200 – 350 SEK). För att vi ska klara oss ekonomiskt är min tioåriga son tvungen att jobba. Det är väldigt tufft för mig att få ihop ekonomin. En vanlig måltid för mina barn är bröd med te. Jag har inte lagat mat för Iftar (fastebrytning) under de senaste fem dagarna av Ramadan. Det finns väldigt få familjer här i lägret som har råd med dyr mat. De flesta här har inte råd med dyr och högkvalité mat som t ex ris och kött. För mig är tillgång till mat alltid en krisfråga”, berättar Feruza.

Förra året distribuerade Islamic Relief matpaket till 34 000 afghaner. Matpaketet inkluderade mat för 30 dagar, bland annat mjöl, ris, olja och böner.

”Under de senaste åren har jag mottagit matpaket från Islamic Relief fyra eller fem gånger under Ramadan och Qurbani (offerhögtid). Islamic Relief har försett oss med kol, olja, ris och kött så väl som täcke för att skydda oss från kylan”, tillägger Feruza.

Varje gång jag och mina barn sitter och äter mat som Islamic Relief har skänkt oss – ber vi för Allahs välsignelser för de som har bidragit till maten åt oss. Donera idag – ditt stöd räknas!

OBS: Personen på bilden är inte Firuza

ge-en-gava