Fattigdomen är utbredd i större delen av Sydafrika och Bonteheuwel i Kapstaden är inget undantag.

Fuad, hans fru Nazeema, deras tre barn och hans äldre svärmor är en av de många familjer som kämpar för att överleva i Bonteheuwel, ett område med hög arbetslöshet, gängkultur och drogsmuggling.

Fuad arbetade som taxichaufför men ett administrativt fel resulterade i att hans körkort drogs in. Som familjens enda försörjare innebar detta att deras liv drastiskt kom att förändras till det sämre.

Nu, utan något eller någon att vända sig till, samlar Fuad och hans son metalskrot på gatorna i Kapstaden som de sedan hoppas sälja för att ha råd med mat.

Med en äldre svärmor med Alzheimers att försörja måste hennes speciella behov tillgodoses. ”Hon behöver äta mjuka grönsaker varje dag.” Detta är inte det enda som tynger Fuad. ”Min dotter lider av astma och min äldsta dotter är fast i ett drogberoende. Det finns ingenstans jag kan vända mig till för att få hjälp.”

Varje dag är en kamp för Fuad och hans familj. Han berättar att de måste köpa grönsaker dagligen men deras dagliga huvudmål består av bröd. ”Vi har inte råd att köpa en halv limpa så jag går omkring och ber våra grannar om gammalt bröd som vi kan rosta.”

Islamic Relief Sydafrika försåg Fuad och hans familj med ett matpaket innehållande bland annat mjöl, ris, gröt, linser, olja, fisk och andra basvaror. Familjen har nu mat för hela Ramadan. Fuad berättar. ”Ramadan är en välsignelse från Allah (swt).

Hjälp oss att nå ännu fler behövande familjer innan ramadans slut.

  • Swich:9001819
  • PLUSGIRO:900181-9
  • BANKGIRO:900-1819

Märk betalningen med: 216 300 + Grupp (1–4) x Antal. Till exempel 2 paket till grupp 1: 216 300 1×2