/, Nyheter/Fallstudie Qurbani- Gaza – Um Alaa

Fallstudie Qurbani- Gaza – Um Alaa

2017-01-10T12:33:21+00:002016/08/11|

När Rawda, 10, och Farah, 12, blev föräldralösa under Gazakonflikten tvekade inte deras farmor att ta hand om dem. Som de flesta farmödrar njuter hon av att umgås med dem och se dem växa, men hon önskar ofta att hon kunde göra mer för dem.

Um Alaa får livet att gå ihop tack vare att hennes man har arbete som sjukhustekniker, och genom att Islamic Relief stödjer och sponsrar fickorna. ”Vi registrerade flickorna hos Islamic Relief och de har fortsatt att komma ihåg oss” säger hon. ”Vi har inte behövt be om hjälp på flera år. Islamic Relief kommer till oss istället. De säger ’här är er portion kött’ och så vidare. Vi behöver inte fråga eller be, och det är viktigt för de två flickornas värdighet.”

”Jag tackar Islamic Reliefs donatorer för deras stöd. Deras omtanke gör att mina flickor kan le och känna hopp, trots deras pappas bortgång.” Familjen lyckas spara tillräckligt mycket pengar för att kunna äta kött minst en gång i månaden, och ibland kan de äta det så ofta som en gång i veckan. Då köper de fryst kött eftersom det är billigare än färskt. Bara genom Qurbani matpaket har de möjlighet att äta färskt kött.

”Det är svårt för flickorna att se andra barn fira och njuta av Eid med sina föräldrar ” säger Um Alaa. ”Deras pappa dödades för två år sedan. Vi firar fortfarande Eid och vi ser fram emot att få färskt kött av Islamic Relief eftersom det smakar mycket bättre. Vi gillar också när personalen från Islamic Relief kommer och umgås med flickorna.” Pengarna som skänks till föräldralösa barn betalar för flickornas skolmaterial, skoluniformer och ibland även extra kläder. ”De går i statliga skolor och drömmer om att gå långt och nå framgång i sina liv” tilllägger Um Alaa.

Islamic Relief säkerställer att er Qurbani går till de familjer som behöver det mest. Glöm inte människor som Um Alaa, Rawda och Farah denna Eid.