Ibrahim, Zimbabwe

“Vi behöver inte somna hungriga”. Efter flykten från sin hemby bor nu Ibrahim Wamala med sin familj i Juru, en liten by i utkanten av Zimbabwes huvudstad. Hans flyktingstatus gör det nästan omöjligt för honom att få ett jobb.

När vi träffar trebarnspappan berättar han för oss att han, likt många andra flyktingar i byn saknar inkomst.

Hans familj är beroende av vad Ibrahim själv odlar i sin lilla trädgård och tillfällig humanitär hjälp.

“Det är svårt att skaffa mat” berättar Ibrahim som nu är 52 år gammal. “Vi äter det som finns i trädgården. När mina barn blir sjuka finns det inget vi kan göra. Det påverkar deras skolgång, de mår inte bra.”

Trots den fattigdom som Ibrahim lever i så är den heliga månaden Ramadan fortfarande en tid av glädje och tröst.

“Jag njuter av Ramadan. Det är en välsignelse från Gud. Den för mig närmare Gud och hjälper mig och min familj genom våra problem”

“Min fru och jag vaknar på morgonen och förbereder det vi kan så att barnen får något att äta. Under dagen arbetar jag i trädgården och hämtar vatten från moskén. Vi alla ber mer under Ramadan och hela byn går till moskén.”

Muslimer världen över ser fram emot speciell mat när de bryter sin fasta. Den lyxen har inte Ibrahim eller hans familj.

 

[och resten av året] äter vi sadza (traditionell mat gjord på majs) och grönsaker från trädgården”

Sprid glädje under Ramadan

“Jag är väldigt tacksam över matpaketet! Det ger oss så mycket mer. Vi vet att vi inte behöver somna hungriga. Maten kommer att räcka för hela månaden. Alla i byn uppskattar det Islamic Relief gör för oss och vi tackar de som donerat för maten under Ramadan”

Hjälp familjer som Ibrahims att bryta sin fasta med näringsrik mat under denna heliga månad. Köp ett matpaket! Sprid glädjen och samla belöningarna för Ramadan.

Swish: :9001819
PLUSGIRO:900181-9
BANKGIRO:900-1819. Märk betalningen med:
216 300 + Grupp (1–4) x Antal
Till exempel 2 paket till grupp 1: 216 300 1×2