/Gåvor

Med ditt stöd kan vi hjälpa där behoven är som störst.
läs mer

Swisha oss ditt bidrag direkt via mobilen
läs mer

Donera direkt via internetbanken eller kort

Bli fadder, och försörj ett föräldralöst barn
läs mer

 • Aqiqa

  1,000 kr
  Aqiqa med Islamic Relief
  Ta chansen och fira välsignelsen av ditt barns födelse genom att bjuda på tillagad mat enligt muslimsk tradition. Islamic Relief genomför Aqiqa och ger dig möjligheten att bjuda utsatta människor världen över på mat i samband med ditt barns födelse. Priset är 1000 kr för ett offerdjur.

  Swisha 9001819

  Via bank/kort

 • Med ditt stöd får fler behövande världen över hjälp. Genom att ge en gåva stödjer du Islamic Reliefs arbete vad gäller utbildning, mat, vatten, hälsovård, naturkatastrofer, med mera.

  Swisha 9001819

  Via bank/kort

 • ”Och (vet de inte) att Vi har låtit allt liv uppstå ur vatten?” (Koranen, Surah 21, Ayah 30) Vatten är källan till liv – utan vatten överlever vi människor bara i runt tre dagar. Smutsigt vatten sprider dessutom allvarliga sjukdomar. Islamic Relief arbetar för att ge vatten för livet. De vattensystem vi bygger säkerställer att lokalsamhällen under flera år får tillgång till rent och lättillgängligt vatten. Klimatförändringar har i många delar av världen skapat svår torka. Brist på vatten gör att skördar slår fel och familjer blir utan försörjning.

  Rent vatten för alla

  Tillsammans med lokalsamhällen i över 40 länder arbetar vi för att säkerställa att familjer har tillgång till säkert vatten att dricka, tvätta i, laga mat med, ge till sina djur, samt vattna odlingar och jordbruk med. Så här arbetar vi för att säkerställa tillgången till rent vatten:
  • Vi rehabiliterar vattensystem för att upprätthålla människors tillgång till rent vatten.
  • Vi bygger vattentankar som samlar regnvatten, vilket gör det möjligt för samhällen att spara vatten.
  • Vi installerar bevattningssystem som gör det möjligt för lantbrukare att fortsätta producera mat under torrperioder.
  • Vi delar ut hygienpaket för att minska risken för vattenburna sjukdomar.
  Rädda liv, donera idag.

  Swisha 9001819

  Via bank/kort

 • Barnfonden ger barn världen över ett värdigare liv - med tak över huvudet, mat för dagen, rent vatten, sjukvård samt utbildning. Ett liv som vi i Sverige tar för givet.

  Swisha 9001819

  Via bank/kort

 • Zakat al-Mal

  1,200 kr
  I summan ovan har vi räknat med en person som har besparingar på 48 000 kronor. 2,5 procent av 48 000 blir 1 200 kronor.
 • För många i Sverige är livet en kamp för tak över huvudet och mat på bordet. Islamic Relief stöttar de mest behövande även inom landet. Tack för din gåva - du gör skillnad.
 • Mer en var fjärde person som bor på de palestinska territorierna lever under fattigdomsgränsen. Arbetslösheten är över 24 procent – mer än en miljon människor är utan arbete. Hundratusentals människor kämpar för att överleva. Donera och stötta Islamic Reliefs arbete.
 • I mars 2019 har kriget i Syrien pågått i åtta år. 11,5 miljoner människor är på flykt, varav hälften inom landet. Skänk pengar genom Islamic Relief och hjälp till att stötta de drabbade. Läs mer om våra insatser nedan.
 • Situationen i Jemen är akut. Den kallas världens största humanitära kris skapad av människor. Islamic Relief finns på plats, och ditt bidrag är värdefullt!  Läs mer om våra insatser nedan.

  Swisha 9001819

  Via bank/kort

 • Våren 2019 har torkan har skapat ett akut läge i Somalia. 4,5 miljoner människor är drabbade - och du kan hjälpa.

  Swisha 9001819

  Via bank/kort

 • Eidpresent

  250 kr
  Eid al-Adha närmar sig! Under denna högtid spelar gåvor till barn en viktig roll, men för många familjer - som kämpar för att få mat på bordet - är presenter är inte alltid ett alternativ. Tack vare era donationer kan Islamic Relief dela ut Eid-presenter till behövande barn i en rad olika länder. Gåvorna kan bestå av skolmaterial, skoluniformer, kläder, skor eller leksaker. På så vis hoppas vi skänka lite ljus och glädje till utsatta barn. 
  Vill du hjälpa behövande barn? Nu har du möjligheten att vara med och bidra med Eid-presenter och viktiga förnödenheter till barn som lever under knappa ekonomiska förhållanden. Har du glömt donera adahi / qurbani? Klicka här!

  Eidpresenten hjälper Abdul Razak i Malawi att fortsätta sin skolgång

  Abdul Razak, 14 år, bor i Malawi med två äldre syskon och sin moster. Mostern saknar fast arbete utan har tillfälliga jobb här och där för att försörja familjen. Båda Abdul Razaks syskon tvingades avbryta skolan, bland annat på grund av att de saknade skolmaterial och pengar till skolavgiften. Även de försöker få jobb för att försörja sig. - När jag vaknar på morgonen gör jag mig i ordning för skolan och äter gröt, om det finns. Jag gillar att spela fotboll med mina kompisar. Ofta äter vi bara ett mål mat om dagen och går och lägger oss hungriga.
  Abdul Razak i Malawi med sina eidpresenter

  Abdul Razak i Malawi med sina eidpresenter

  Under Eid al-Adha 2018 var Abdul Razak ett av de barn som fick eid-presenter, skor och skolböcker, genom Islamic Relief i den fattiga förorten Chilimba i storstaden Blantyre, Malawi. - Jag blev väldigt glad för presenten. Jag hade varken ordentliga skor eller böcker till skolan, men nu kan jag gå till skolan utan att behöva oroa mig för det. Abdul Razak drömmer om att bli läkare, och i en klass på 120 elever är han en av de främsta – så kanske hans dröm en dag blir sann!
 • Två pojkar med qurbani / adahi Priser Adahi / Qurbani 2019

  Adahi – Qurbani

  500 kr2,700 kr
  Betala direkt genom hemsidan eller genom swish, plusgiro eller bankgiro. Märk betalningen med: adha + gruppnummer. Till exempel qurbani / adahi till grupp 3: adha 3. Scrolla ner för att läsa mer om hur din adahi / qurbani gör skillnad. Swish: 9001819 PG: 900181-9 BG: 900-1819 Grupp 1 - 500 kronor: Chad, Malawi, Mali, Niger, Somalia. Grupp 2 - 1000 kronor: Bangladesh, Etiopien, Kenya, Myanmar, Nepal, Sri Lanka, Sudan, Zimbabwe. Grupp 3 - 1350 kronor: Afghanistan, flyktingar från Myanmar i Bangladesh, Filippinerna, Indien, Lesotho, Pakistan, Sydsudan, Tjetjenien. Grupp 4 - 1850 kronor: Albanien, Bosnien, Indonesien, Jemen, Jordanien, Kosovo, Makedonien, Sydafrika. Grupp 5 - 2700 kronor: Syrien, syriska flyktingar i Turkiet, Irak, Libanon, Palestina (Gaza).

  Ge Adahi/Qurbani, Ge Kärlek!