/Gåvor

Med ditt stöd kan vi hjälpa där behoven är som störst.
läs mer

Swisha oss ditt bidrag direkt via mobilen
läs mer

Donera direkt via internetbanken eller kort

Bli fadder, och försörj ett föräldralöst barn
läs mer

 • Situationen i Jemen är akut. Den kallas världens största humanitära kris skapad av människor. Islamic Relief finns på plats, och ditt bidrag är värdefullt!
 • Syrien behöver din hjälp I mars 2019 har kriget i Syrien pågått i åtta år. 11,5 miljoner människor är på flykt, varav hälften inom landet. 13 miljoner människor behöver humanitär hjälp, 5,3 miljoner lever i läger utan tillgång till ordentliga möjligheter för matlagning, uppvärmning eller personlig hygien. Över sex miljoner människor har osäker tillgång till mat. Var tredje skola är förstörd eller används som skydd istället för utbildning.
 • Hundratusentals människor har flytt undan våldsamheterna i Myanmar. I flyktinglägren råder brist på sjukvård och knapp tillgång på mat. Islamic Relief är på plats och behöver din hjälp för att hjälpa!
 • Barnfonden är anpassad för dig som inte har möjlighet att ta ansvar för ett föräldralöst barn under flera år. Du kan antingen välja ett belopp som dras från ditt bankkonto varje månad eller betala enstaka gåvor till barnfonden. Med din hjälp kan vi ge barnen en chans att leva ett värdigt liv. Ett liv med tak över huvudet, mat för dagen, rent vatten, sjukvård samt utbildning. Ett liv som vi i Sverige tar för givet.
 • ”Och (vet de inte) att Vi har låtit allt liv uppstå ur vatten?” (Koranen, Surah 21, Ayah 30)
  Islamic Reliefs vatten- och hygienprogram ger samhällen, med ett integrerat utvecklingsprogram med mål att ge både praktiska och utbildningsmedel, möjlighet att klara svårigheter kopplade till bristen på vatten och sanitära anläggningar. Du kan läsa mer om vårt arbete här. Våra aktiviteter inkluderar:
  • Byggandet av vattensystem i tyngda områden
  • Grävandet av nya brunnar och gräva djupare i redan befintliga brunnar
  • Verkställande av vattenreningsprojekt
  • Dessa åtgärder kommer att ge tusentals människor tillgång till livets mest basala förutsättning, generation efter generation.
  Man kan bidra genom att donera nedan, autogiro, Swish eller banköverföring.
   
 • Med ditt stöd får fler behövande världen över hjälp. Genom att ge en gåva stödjer du Islamic Reliefs arbete vad gäller utbildning, mat, vatten, hälsovård, naturkatastrofer, med mera.
 • Aqiqa

  1,000 kr
  Nu kan du göra Aqiqa med Islamic Relief
  Aqiqa är en muslimsk tradition som innebär att föräldrarna bjuder på tillagad mat i samband med barnets födelse. Syftet är att fira den stora välsignelsen och lyckan tillsammans med familj, grannar och vänner. Firandet ska även inkludera fattiga genom att erbjuda dem mat med kött. Islamic Relief Sverige kan nu erbjuda er möjligheten att genomföra aqiqa i vissa muslimska länder. Priset är 1000 kr och inkluderar även en gåva till barnet från Islamic Relief.