/Gåvor

Med ditt stöd kan vi hjälpa där behoven är som störst.
läs mer

Swisha oss ditt bidrag direkt via mobilen
läs mer

Donera direkt via internetbanken eller kort

Bli fadder, och försörj ett föräldralöst barn
läs mer

 • Med ditt stöd får fler behövande världen över hjälp. Genom att ge en gåva stödjer du Islamic Reliefs arbete vad gäller utbildning, mat, vatten, hälsovård, naturkatastrofer, med mera.

  Swisha 9001819

  Via bank/kort

 • Barnfonden ger barn världen över ett värdigare liv - med tak över huvudet, mat för dagen, rent vatten, sjukvård samt utbildning. Ett liv som vi i Sverige tar för givet.

  Swisha 9001819

  Via bank/kort

 • ”Och (vet de inte) att Vi har låtit allt liv uppstå ur vatten?” (Koranen, Surah 21, Ayah 30) Vatten är källan till liv – utan vatten överlever vi människor bara i runt tre dagar. Smutsigt vatten sprider dessutom allvarliga sjukdomar. Islamic Relief arbetar för att ge vatten för livet. De vattensystem vi bygger säkerställer att lokalsamhällen under flera år får tillgång till rent och lättillgängligt vatten. Klimatförändringar har i många delar av världen skapat svår torka. Brist på vatten gör att skördar slår fel och familjer blir utan försörjning.

  Rent vatten för alla

  Tillsammans med lokalsamhällen i över 40 länder arbetar vi för att säkerställa att familjer har tillgång till säkert vatten att dricka, tvätta i, laga mat med, ge till sina djur, samt vattna odlingar och jordbruk med. Så här arbetar vi för att säkerställa tillgången till rent vatten:
  • Vi rehabiliterar vattensystem för att upprätthålla människors tillgång till rent vatten.
  • Vi bygger vattentankar som samlar regnvatten, vilket gör det möjligt för samhällen att spara vatten.
  • Vi installerar bevattningssystem som gör det möjligt för lantbrukare att fortsätta producera mat under torrperioder.
  • Vi delar ut hygienpaket för att minska risken för vattenburna sjukdomar.
  Rädda liv, donera idag.

  Swisha 9001819

  Via bank/kort

 • Eid al-Adha närmar sig! Under denna högtid spelar gåvor till barn en viktig roll, men för många familjer - som kämpar för att få mat på bordet - är presenter är inte alltid ett alternativ. Tack vare era donationer kan Islamic Relief dela ut Eid-presenter till behövande barn i en rad olika länder. Gåvorna kan bestå av skolmaterial, skoluniformer, kläder, skor eller leksaker. På så vis hoppas vi skänka lite ljus och glädje till utsatta barn. 
  Vill du hjälpa behövande barn? Nu har du möjligheten att vara med och bidra med Eid-presenter och viktiga förnödenheter till barn som lever under knappa ekonomiska förhållanden.
 • I mars 2019 har kriget i Syrien pågått i åtta år. 11,5 miljoner människor är på flykt, varav hälften inom landet. Skänk pengar genom Islamic Relief och hjälp till att stötta de drabbade.
 • Situationen i Jemen är akut. Den kallas världens största humanitära kris skapad av människor. Islamic Relief finns på plats, och ditt bidrag är värdefullt!

  Swisha 9001819

  Via bank/kort

 • Mer en var fjärde person som bor på de palestinska territorierna lever under fattigdomsgränsen. Arbetslösheten är över 24 procent – mer än en miljon människor är utan arbete. Hundratusentals människor kämpar för att överleva. Donera och stötta Islamic Reliefs arbete.
 • Våren 2019 har torkan har skapat ett akut läge i Somalia. 4,5 miljoner människor är drabbade - och du kan hjälpa.

  Swisha 9001819

  Via bank/kort

 • Priser Adahi / Qurbani 2019 Två pojar med qurbani / adahi

  Adahi – Qurbani

  500 kr2,700 kr

  Donera qurbani / adahi och hjälp till att glädja familjer under eid!

  Visste du att hungern i världen ökar? Att mer än var femte femåring hämmas i sin tillväxt och utveckling på grund av undernäring? Att det produceras nog med mat för att mätta världens befolkning – men att en stor del slängs eller går förlorad? Islamic Relief arbetar hårt året runt för att minska hungern. Under Eid al-Adha intensifieras arbetet. Då delar vi ut hundratusentals paket med adahi/qurbani-kött (vad man än föredrar att kalla det) till behövande människor världen över. Förra året fick över tre miljoner människor möjlighet att fira Eid al-Adha med kött från Islamic Relief – från jordbrukare i Mali till krigsdrabbade människor i Syrien och flyktingfamiljer i Libanon. Detta görs möjligt av en sak: era donationer. Genom att donera qurbani / adahi hjälper du miljontals familjer runtom i världen.  Sjubarnsmamman Nehad i Palestina är helt beroende av stödet hon får från Islamic Relief för att sätta mat på bordet till sin familj. De bor i en lägenhet med två rum som blir kallt och fuktigt på vintern. Runt tre gånger i månaden äter de kött. Några av barnen har kroniska sjukdomar. Under Eid al-Adha förra året fick familjen kött av Islamic Relief, och under eid blir barnen glada, berättar Nehad. -  Då känner de sig som andra barn.

  Donera qurbani / adahi genom Islamic Relief

  För att donera qurbani / adahi kan du betala direkt genom hemsidan eller genom swish, plusgiro eller bankgiro. Märk betalningen med: adha + gruppnummer. Till exempel qurbani / adahi till grupp 3: adha 3. Swish: 9001819 PG: 900181-9 BG: 900-1819 Grupp 1 - 500 kronor: Chad, Malawi, Mali, Niger, Somalia. Grupp 2 - 1000 kronor: Bangladesh, Etiopien, Kenya, Myanmar, Nepal, Sri Lanka, Sudan, Zimbabwe. Grupp 3 - 1350 kronor: Afghanistan, flyktingar från Myanmar i Bangladesh, Filippinerna, Indien, Lesotho, Pakistan, Sydsudan, Tjetjenien. Grupp 4 - 1850 kronor: Albanien, Bosnien, Indonesien, Jemen, Jordanien, Kosovo, Makedonien, Sydafrika. Grupp 5 - 2700 kronor: Syrien, syriska flyktingar i Turkiet, Irak, Libanon, Palestina (Gaza).

  Ge Adahi/Qurbani, Ge Kärlek!

 • Aqiqa

  1,000 kr
  Aqiqa med Islamic Relief
  Ta chansen och fira välsignelsen av ditt barns födelse genom att bjuda på tillagad mat enligt muslimsk tradition. Islamic Relief genomför Aqiqa och ger dig möjligheten att bjuda utsatta människor världen över på mat i samband med ditt barns födelse. Priset är 1000 kr för ett offerdjur.

  Swisha 9001819

  Via bank/kort

 • Zakat al-Mal

  1,200 kr
  I summan ovan har vi räknat med en person som har besparingar på 48 000 kronor. 2,5 procent av 48 000 blir 1 200 kronor.