Eidpresent

250 kr

Eid al-Adha närmar sig! Under denna högtid spelar gåvor till barn en viktig roll, men för många familjer – som kämpar för att få mat på bordet – är presenter är inte alltid ett alternativ. Tack vare era donationer kan Islamic Relief dela ut Eid-presenter till behövande barn i en rad olika länder. Gåvorna kan bestå av skolmaterial, skoluniformer, kläder, skor eller leksaker. På så vis hoppas vi skänka lite ljus och glädje till utsatta barn. 

Vill du hjälpa behövande barn? Nu har du möjligheten att vara med och bidra med Eid-presenter och viktiga förnödenheter till barn som lever under knappa ekonomiska förhållanden.

Har du glömt donera adahi / qurbani? Klicka här!

Eidpresenten hjälper Abdul Razak i Malawi att fortsätta sin skolgång

Abdul Razak, 14 år, bor i Malawi med två äldre syskon och sin moster. Mostern saknar fast arbete utan har tillfälliga jobb här och där för att försörja familjen. Båda Abdul Razaks syskon tvingades avbryta skolan, bland annat på grund av att de saknade skolmaterial och pengar till skolavgiften. Även de försöker få jobb för att försörja sig.

– När jag vaknar på morgonen gör jag mig i ordning för skolan och äter gröt, om det finns. Jag gillar att spela fotboll med mina kompisar. Ofta äter vi bara ett mål mat om dagen och går och lägger oss hungriga.

Abdul Razak i Malawi med sina eidpresenter

Abdul Razak i Malawi med sina eidpresenter

Under Eid al-Adha 2018 var Abdul Razak ett av de barn som fick eid-presenter, skor och skolböcker, genom Islamic Relief i den fattiga förorten Chilimba i storstaden Blantyre, Malawi.

– Jag blev väldigt glad för presenten. Jag hade varken ordentliga skor eller böcker till skolan, men nu kan jag gå till skolan utan att behöva oroa mig för det.

Abdul Razak drömmer om att bli läkare, och i en klass på 120 elever är han en av de främsta – så kanske hans dröm en dag blir sann!

Kategorier: , ,

Beskrivning