Nödläge i Gaza

350 kr

Minst 34 personer har dödats och mer än 100 skadats i de senaste konflikterna. Människor har förlorat sina bostäder som jämnats med marken och 15 skolor har skadats till följd av flygattacker. Sjukvårdspersonal arbetar dygnet runt för att leverera kritisk hjälp till dem i nöd. Islamic Relief finns på plats för att förse hälsoinrättningar såsom sjukhus och vårdcentraler med medicinskt utrustning. Donera och stötta Islamic Reliefs arbete.

350 kr
500 kr
1,000 kr
2,000 kr

Beskrivning

De senaste rapporterna från Gaza visar att minst 34 personer har dödats och mer än 100 skadats. Människor har förlorat sina bostäder som jämnats med marken och 15 skolor har skadats till följd av flygattacker. Sjukvårdspersonal arbetar dygnet runt för att leverera kritisk hjälp till dem i nöd. Islamic Relief finns på plats för att förse hälsoinrättningar såsom sjukhus och vårdcentraler med medicinskt utrustning.

Livsförhållandena i Gaza har försämrats under flera år på grund av de återkommande konflikterna. Islamic Relief medarbetare i Palestina berättar: “Varje gång detta händer avbryts livet igen – barn stoppas från att gå i skolan och de psykologiska ärren från tidigare konflikter kommer till ytan. Barn som vi hjälper är mentalt och fysiskt utmattade och har inga möjligheter att fly.”

De senaste dagarna har skolorna varit tvungna att stänga och sjukhusen har befunnit sig i ännu större belastning. Det finns inte tillräckligt med medicinska förnödenheter eller läkare för att hantera behovet och nästan hälften av livsnödvändiga läkemedel och mediciner är nu helt slut. Grupper som redan är utsatta såsom människor med funktionsvariation är också dem som drabbas hårdast av våldet.

Människor i Palestina lever under mycket svåra villkor. Här är några siffror.

  • 2 miljoner palestinska flyktingar lever på Västbanken och i Gaza. (UNRWA)
  • 1,45 miljoner människor riskerar enligt UN OCHA att smittas av vattenburna sjukdomar.
  • Gaza har den högsta arbetslösheten i världen: 43 procent. (Världsbanken).
  • 80 procent av invånarna i Gaza får humanitär hjälp.

Islamic Relief i Palestina

Islamic Relief finns på plats i Gaza och fokuserar bland annat på att förse hälsoinrättningar såsom sjukhus och vårdcentraler med medicinskt utrustning och att ge unga människor anställningar.

Islamic Relief har levererat humanitär hjälp till de palestinska territorierna sedan 1994. Vi har delat ut mat och medicinsk utrustning och förmedlat faddrar åt föräldralösa barn, eller barn som saknar en förälder. Vi har också startat utbildningscenter, omvårdnadsprogram för traumatiserade barn och en skola för döva.

Genom att skänka pengar via Islamic Relief stöttar du detta livsviktiga arbete!

Donera via sajten eller via

  • Swish: 9001819
  • BG:  900-1819 

Stort tack för din gåva!