Zakat al-Mal

kr

Kategorier: ,

Beskrivning

Hur betalar man?

Betala genom att lägga till Zakat al-mal direkt i shoppen här eller via:

Swish: 9001819
PG: 900181-9
BG: 900-1819

Märk din gåva med ”ZAKAT ALMAL”.

 

Zakat al-Mal – en helig plikt inom Islam

Zakat är inte bara en grundläggande pelare inom Islam – det är också en revolutionerande metod för att lindra lidande hos miljontals människor världen över.

Genom att ge bort en del av det vi tilldelats kan vi lyfta de mest behövande ur fattigdom.

Islamic Relief använder din zakat där pengarna behövs som mest och gör som störst skillnad. Din zakat kan bli mat på bordet åt en syrisk familj på flykt, en väg till egen försörjning för en kvinna i Bangladesh – eller en brunn som ger rent vatten åt människor i Malawi.

13-åriga Rumi på bilden bor i Bangladesh och hennes familj har ont om pengar. Det var mycket nära att hon giftes bort mot sin och sin mammas vilja. Men hennes mamma Alema är med i en självhjälpsgrupp för ekonomiskt och socialt utsatta kvinnor, som stöttas av Islamic Relief Sverige. Genom gruppen stärks kvinnorna ekonomiskt och får ökad kunskap om sina rättigheter. Denna kunskap gjorde att Rumis mamma Alema med hjälp av andra gruppmedlemmar lyckades stoppa Rumis äktenskap. Vi gläds med Rumi och Alema!

 

Vad är Zakat al-mal?

Zakat al-mal är en välgörenhet som alla muslimer är ålagda att utföra om de har råd. Det är vår plikt att ge bort en del av det vi tilldelats till de allra mest behövande.

Om du är en vuxen muslim vid ditt sinnes fulla bruk, i besittning av ”nisab” (nisab innebär den minsta mängd man måste äga för att vara skyldig att betala Zakat al-mal) och har varit det i ett helt år, då är du skyldig att ge 2,5 procent av din totala förmögenhet till behövande.

Zakat kan betalas genom kontanta insättningar på bankkonton, eller genom gåvor såsom guld, silver, och varor från företag. Din zakat har makten att förändra människors liv!