//Zakat Al Mal

Zakat Al Mal

kr

Kategori:

Beskrivning

Hur betalar man?

Betala genom att lägga till Zakat Al Mal direkt i shoppen här eller via:

Swish: 9001819
PG: 900181-9
BG: 900-1819

Märk din gåva med ”ZAKAT ALMAL”.

 

Vad är Zakat Al Mal?

Det är en välgörenhet som alla muslimer är ålagda att utföra om de har råd. Det är vår plikt att ge bort en del av det vi tilldelats till de allra mest behövande.

Om du är en vuxen muslim vid ditt sinnes fulla bruk, i besittning av ”nisab” (nisab innebär den minsta mängd man måste äga för att vara skyldig att betal zakat al mal) och har varit det i ett helt år, då är du skyldig att ge 2,5 procent av din totala förmögenhet till behövande.

Zakat kan betalas genom kontanta insättningar på bankkonton, eller genom gåvor såsom guld, silver, och varor från företag. Din zakat har makten att förändra människors liv!

 

Din zakat gör skillnad

Zakat Al mal kanaliseras dit pengarna behövs som mest. Det är muslimska länder, såsom Palestina, Myanmar, Jemen, där behovet är störst.

För en familj i Syrien innebär din zakat livsnödvändig mat. För ett föräldralöst barn innebär det en väg ut ur slummen. För ett gatubarn innebär det tak över huvudet. Din zakat är mer än en skyldighet – för behövande människor kan det innebära skillnaden mellan liv och död.

 

Zakat Al Mal med Islamic Relief

Islamic Relief använder din zakat på bästa möjliga sätt för att underlätta lidandet hos världens mest sårbara människor. Din zakat förser människor som har förlorat allt i katastrofer med akut hjälp, som exempelvis filtar till syriska familjer som flytt kriget, under de kalla vintermånaderna.

 

20 000 personer i Kashmir har nu rinnande vatten, tack vare zakat.

I Kaniate, Azad Kashmir, var folk tvungna att gå två timmar för att hitta rent vatten. Islamic Relief installerade ett komplett vattensystem för att ge rent vatten i hemmen för alla 20 000 personer i byn. Vi har också utbildat en lokal rörmokare för att hålla det i trim. Zeiba, 35, en änka som bor i Kaniate, säger hennes barn brukade bli sjuka av smutsigt vatten och grät om natten eftersom de var törstiga. ”Men nu med rent vatten i kranarna behöver jag inte oroa mig’’