Varje år den 18 juli firas den internationella Nelson Mandela-dagen

Nelson Mandela är en av de människor som lämnat ett tydligt avtryck på världen. Han dedikerade 67 år av sitt liv för kampen för humanitet och rättvisa och var den första demokratiskt valda president i Sydafrika. Under sin livstid kämpade Mandela bland annat för mänskliga rättigheter, jämnställdhet mellan könen, barns och andra utsatta gruppers rättigheter och att lyfta fattiga och lågutvecklade samhällen. Mandela hade en vision om världsfred och internationell demokrati.

”Det finns ingen klarare bild av ett samhälles själ än genom de sätt det behandlar sina barn.” (“There can be no keener revelation of a society’s soul than the way in which it treats its children”) – Nelson Mandela

I december 2015 kom den internationella Nelson Mandela-dagens omfattning att öka. Från och med i år uppmärksammas även vikten av socialarbetare och kriminalvårdspersonal samt human behandling av fångar.  Detta görs för att hedra de 27 år Nelson Mandela själv spenderade som samvetsfånge.

Islamic Relief påbörjade 2014 bygget av Mandela Barncancersjukhus. Byggnationen väntas vara färdig i år (2016). Sjukhuset har 200 sängplatser och specialiserar sig på att behandla barncancer. Islamic Relief är huvudsponsor för sjukhusets onkologiska avdelning. Sjukhuset grundas på en vision om att inget barn ska nekas vård, oavsett den ekonomiska situation barnet och dess vårdnadshavare befinner sig i. Var med och hjälp fler barn få den vård de behöver.

Donera till:

Swish: 9001819

PG: 900181-9

BG: 900-1819

Märk din betalning ”207328”