Det vi idag känner till om barncancer i Sydafrika är att mellan 3600 och 3700 fall av elakartad cancer rapporteras in varje år. Vi tror dock att mörkertalet kan vara mycket stort och att de flesta fall inte rapporteras in. Rätt diagnos och behandling ihop med själva möjligheten att få bli diagnostiserad och få behandling är avgörande för sjukdomen. Specialistvård behövs men går sällan att få tag på i Sydafrika, för att inte tala om resten av kontinenten.

Genom ditt stöd till Nelson Mandelas Barnsjukhusfond erbjuder Islamic Relief en lösning på detta problem och bygger barncancer sjukhus. Denna ska vara kostnadsfri och det ska finnas rum för vårdnadshavaren vars närvaro och kontakt med patienten är lika viktig som behandlingen själv.

Mandela barncancersjukhus är ett sjukhus som kommer att betjäna behövande och fattiga barn och inte endast barn från Sydafrika utan från alla SADC-länderna; Angola, Botswana, Mauritius, Mocambique, Madagaskar, Namibia, Tanzania, Zambia, Sydafrika, Swaziland, Sychellerna, Lesotho, Malawai och Kongo. Vi tror på att tillgång till vård är en universell rättighet, inte en förmån endast för förmögna och vi vill att alla barn med cancer  få den speciella vård dem behöver. Med din hjälp kan vi tackla orättvisan inom vård och omsorg. Vi kan skapa ett arv av hopp.

Bli en del av detta initiativ. Hjälp oss att ge fri tillgång till vård och behandling på sjukhuset. Ditt bidrag bidrar till att vi kommer ett steg närmare vårt mål, att fler barn överlever sin cancer och barndödligheten minskar.

Donera redan nu! Gå med i kampen! Markera din betalning med: 207328

Tack för ditt stöd!

ge-en-gava