I januari bjöd ärkebiskop Antje Jackelén in till ett möte med ett 70-tal representanter från 15 olika europeiska länder, för att diskutera migration. Mötet var en del av programmet “A world of neighbours”, En värld av grannar. Programmet syftar till att skapa ett interreligiöst nätverk för och tillsammans med människor på flykt.

De inbjudna kom från civilsamhällesorganisationer eller var politiker, forskare eller religiösa ledare. Islamic Relief representerades av kommunikationschef Mohammed Mohsen.

Islamic Reliefs arbete med flyktingar

Islamic Relief arbetar med människor på flykt i en lång rad olika länder: Både med människor som flytt inom sitt land, som exempelvis Syrien, och de som tagit sig till grannländer såsom Libanon och Jordanien. Vi arbetar även med att stötta flyktingar som tagit sig till Europa. I Sverige ger vi nödhjälp, arrangerar språkkaféer, ger samhällsvägledning och stärker asylsökandes möjligheter på arbetsmarknaden genom utbildning.

Vi är glada över att vara en del av En värld av grannar och ser fram emot att tillsammans med andra verka för ett socialt hållbart samhälle.

Läs mer om En värld av grannar här.