/, Fallstudie/Jag minns inte senast vi åt kött

Jag minns inte senast vi åt kött

2017-08-28T14:21:54+00:002017/08/28|

Omar från Zimbabwe, berättar:

Jag är åttabarnspappa, bor i– ett samhälle utanför Zimbabwes huvudstad, tillsammans med mina barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Min familjen består av 16 personer och är beroende av en enda inkomst.

Jag bor med mina barn, som tar hand om mig. Min svärson jobbar som säkerhetsvakt och den enda som försörjer hela familjen. 

Det är väldigt tufft och jag lever från dag till dag. Jag har inga fickpengar och som alla har vi räkningar att betala. Vi behöver pengar till hyran som ska till de lokala myndigheterna, vi måste köpa ved för att kunna laga mat. Vi behöver ofta klara oss flera dagar utan mat och vatten. Jag minns inte senast vi åt kött. Vi äter oftast sadza (majsmjöl) och potatis.

Tack till givarna och Islamic Relief för att de lyft en börda idag. Jag är väldigt glad att min familj för första gången på länge kan äta ett ordentligt mål mat ikväll.

2016 var Omar och hans familj några av de över 70 000 fattiga människor i Zimbabwe att ta del av köttdistributionen från Islamic Reliefs Adahi/Qurbani. För Omar lättade dessa tre kilo kött bördan att ordna mat. Över 3,3.1 miljoner utsatta människor i 33 länder gynnades av vårt Qurbaniprogram förra året. Eid är ofta den enda gången som fattiga familjer som Omars kan äta kött. Ge Adahi. Ge kärlek. Ge Adahi med Islamic Relief.