Hjärtan möts i förödelsen
 

Våra kollegor på plats bevittnade de fasansfulla bilderna som kablats ut över hela världen – bilder på människor fångade under spillrorna av kollapsade byggnader och barn separerade från sina familjer. Hem, sjukhus, skolor, moskéer och annan infrastruktur har alla rämnat till följd av två, kraftiga jordbävningarna med magnituden 7,8 och 7,5 – de värsta som drabbat Türkiye på 20 år och de värsta som drabbat Syrien på över ett århundrade.
 
Mitt i sorgen hörsammar Islamic Relief nödropen och finns till för lokalbefolkningen.

Vår insats gör skillnad
 

Vi har hittills nått fler än en miljon människor i Türkiye och Syrien med kontantstöd, familjetält, värmeelement, matpaket, hygienkit, madrasser, filtar, köksutrustning och annat viktigt material.
 
Islamic Relief har haft en närvaro i Syrien sedan 2012, med kontor, fältkontor, anställda hjälparbetare, sjukvårdspersonal, volontärer och lager med nödhjälp och mediciner. Därför har vi kunnat sätta in hjälp strax efter jordbävningen slog till. Befolkningen i städerna och landsbygden i Afrin, Aldana, Atareb, Basania, Harem, Idlib, Jindires, Koknaya, Salqeen och Telol har hittills fått stöd!
 
 
Islamic Reliefs partnerkontor runtom i världen har rest till Türkiye för att stötta upp våra kompetenta kollegor i insatserna för befolkningen i Gaziantep, Kahramanmaraş, Nurdaği och İslahiye! Fler städer kommer att tillkomma.
Islamic Relief lanserar en global insats som uppgår till 24 miljoner dollar för att leverera akut nödhjälp till befolkningen i Syrien och Türkiye efter dagens dödliga jordbävningar. Skänk din gåva till Katastroffonden idag!
 
Följ vårt arbete på Instagram & Facebook

FAKTA ATT BEAKTA

FLER ÄN 51,000

Människor har mist livet

FLER ÄN 40 MILJONER

Människor är påverkade

VÅR INSATS DE SENASTE VECKORNA HAR NÅTT FLER ÄN 127,694 HUSHÅLL

Detta motsvarar fler än 1 miljon människor

Vanliga frågor

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Rapportera oegentligheter

För att säkerställa att Islamic Relief är en trygg och säker organisation för människor som vi möter har vi en policy mot oegentligheter.