Din Qurbani vår Amanah

Hjälp oss nå fler än 3,1 miljoner människor under årets kampanj. Sedan 1986 har Islamic Relief, tack vare er kunnat dela ut Qurbani till miljontals behövande under Eid al-Adha.

Tänk att inte kunna fira eid för att man inte har råd. Tänk att bordet kan gapa tomt under en högtid. I år strävar vi efter att ingen tallrik ska stå tom under eid i de länder vi arbetar.

Global hungerkris och inflation

Idag befinner vi oss i vår tids största utmaning: en hungerskris som drabbar de allra mest utsatta hårdast.

Den globala ekonomiska krisen förvärrar en redan extremt utsatt situation. Inflationen gör att de generella levnadskostnaderna ökar. Vi kan se det i Sverige, och även i resten av världen.

 

Detta påverkar priset på din Qurbani

För Islamic Relief är det viktigt att dela ut kött av god kvalitet. Vi samarbetar därför bara med de bästa leverantörerna för att garantera kvalitetskött till bästa möjliga pris. 

Klimatförändringarna har skapat extrema väderhändelser, som exempelvis torka, översvämningar och skogsbränder. Islamic Relief arbetar i svårtillgängliga områden för att nå de mest utsatta och detta åtagande innebär högre kostnader. 

Även den globala inflationen gör att de generella levnadskostnaderna ökar och därmed Qurbani priserna.

Din Qurbani stöttar lokalsamhällen

Islamic Relief samarbetar med lokala bönder för att stimulera den lokala ekonomin. Detta skapar välstånd på sikt. Vårt arbete bidrar till arbetstillfällen bortom Eid al-Adha och höjer levnadsstandarden i lokalsamhället samt minimerar koldioxidutsläppen.

Islamic Reliefs kapacitet är ett resultat av lång erfarenhet. Med din Qurbani är du med och gör skillnad i 28 länder världen över!

Klicka här för att donera din Qurbani till den grupp som passar dig bäst! 

QURBANI 2022

226 MILJONER SEK

Var värdet av qurbani/adahi vi distribuerade.

251,874 OFFERDJUR

(får, get, ko, tjur/oxe, buffel) resulterade i 735,433 köttpaket

ÖVER 4 MILJONER

Utsatta familjer, änkor, föräldralösa barn och flyktingar nåddes.

28 LÄNDER

Spridda över Asien, Afrika, Mellanöstern och Östeuropa.

Vanliga frågor

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Rapportera oegentligheter

För att säkerställa att Islamic Relief är en trygg och säker organisation för människor som vi möter har vi en policy mot oegentligheter.