fbpx

SWISH: 900 18 19

Kikärtsbollar i krämig tomatsås

Kikärtsbollar

Vad gör man om man vill äta gott, spara på ekonomin och ta smaklökarna på en resa till Italien? Detta recept känns rätt på alla plan – vegetabiliskt protein, väldoftande kryddor och den tillagas på nolltid! Den kan avnjutas med pasta, ris eller helt enkelt som den är!

Ingredienser

Såhär gör du

 

Kikärtsbollar

  • 380 g kikärtor
  • 1 gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 4 msk mjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 tsk timjan
  • 1 oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk svartpeppar


Tomatsås

  • 1 gul lök 
  • 2 st vitlöksklyftor 
  • 390 g krossade tomater 
  • 2 msk tomatpuré 
  • 1 buljongtärning 
  • 1 tsk svartpeppar 
  • 1 tsk balsamvinäger el. socker
  • 1-2 basilika 
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl grädde 
  1. Skölj kikärtor och låt rinna av ordentligt.

  2. Lägg kikärtorna i matberedaren tillsammans med lök & vitlök.

  3. Mixa till en puré, tillsätt övriga ingredienser och låt stå i 10 minuter.

  4. Forma sedan till bollar och stek med smör och olja cirka 4 minuter.


    Tomatsås  

  5. Finhacka lök & vitlök och fräs i olja.

  6. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och smula ner buljongtärningen.

  7. Låt puttra 15 minuter på låg värme.

  8. Krydda med peppar, balsamvinäger och vänd i basilika.

  9. Lägg kikärtorbollar i tomatsåsen och häll i grädden.

  10. Låt sjuda 5 minuter och servera med önskat tillbehör.
Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Genom att använda denna hemsida så godkänner du Islamic Reliefs Integritetspolicy