Glömt att förbereda matlådan? Har du inte ork att stå i köket en längre tid? Denna rätt tar 20 minuter att laga och dess grönsaker ger ett nyttigt tillskott av C-vitamin och järn! Servera med ett ägg för att öka mättnadskänslan!
Ingredienser
Såhär gör du
- 250 g äggnudlar
- 2 st morötter
- 100g champinjoner
- 100 g spetskål
- 1 liten lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk soya
- 1 msk ostronsås
- 2 msk tamarindpasta
- 1 msk chilisås
- 1 tsk sesamolja
- 3 msk matolja
- 2 msk färsk koriander
- 1 msk sesamfrön
- Skölj kikärtor och låt rinna av ordentligt.
- Börja med att koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
- Sila av och spola med kall vatten. Lägg nudlarna åt sidan.
- Skala löken & morötter och skär i strimlor.
- Finhacka vitlöken, champinjoner och vitkålen.
- Blanda ihop soya, ostronsås, chilisås, tamarindpasta och sesamolja i en skål och lägg åt sidan.
- Hetta upp olja i stekpannan.
- Stek morötter något minut och tillsätt champinjoner, vitkål och stek under omrörning nån minut. Ta ut grönsaker och lägg åt sidan.
- Häll i mer olja i stekpannan – fräs lök & vitlök i 2 minuter.
- Lägg i nudlarna och stekta grönsaker och häll över såsen. Stek allt på hög värme tills allt går ihop.
- Stek inte för länge – grönsakerna och nudlarna ska ha lite tuggmotstånd.