fbpx

Krispiga grönsaker med nudlar och tamarind

Krispiga grönsaker med nudlar

Glömt att förbereda matlådan? Har du inte ork att stå i köket en längre tid? Denna rätt tar 20 minuter att laga och dess grönsaker ger ett nyttigt tillskott av C-vitamin och järn! Servera med ett ägg för att öka mättnadskänslan!

Ingredienser

Såhär gör du

  • 250 g äggnudlar
  • 2 st morötter
  • 100g champinjoner
  • 100 g spetskål
  • 1 liten lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk soya
  • 1 msk ostronsås
  • 2 msk tamarindpasta
  • 1 msk chilisås
  • 1 tsk sesamolja
  • 3 msk matolja
  • 2 msk färsk koriander
  • 1 msk sesamfrön
  1. Skölj kikärtor och låt rinna av ordentligt.

     

  2. Börja med att koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.

     

  3. Sila av och spola med kall vatten. Lägg nudlarna åt sidan.

     

  4. Skala löken & morötter och skär i strimlor.

     

  5. Finhacka vitlöken, champinjoner och vitkålen.

     

  6. Blanda ihop soya, ostronsås, chilisås, tamarindpasta och sesamolja i en skål och lägg åt sidan.

     

  7. Hetta upp olja i stekpannan.

     

  8. Stek morötter något minut och tillsätt champinjoner, vitkål och stek under omrörning nån minut. Ta ut grönsaker och lägg åt sidan.

     

  9. Häll i mer olja i stekpannan – fräs lök  & vitlök i 2 minuter.

     

  10. Lägg i nudlarna och stekta grönsaker och häll över såsen. Stek allt på hög värme tills allt går ihop.

  11. Stek inte för länge – grönsakerna och nudlarna ska ha lite tuggmotstånd.
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Genom att använda denna hemsida så godkänner du Islamic Reliefs Integritetspolicy