fbpx

Laxfile med kokosmjölk, lime, ingefära och citrongräs

Laxfilé med kokosmjölk

När man känner doften av mat man tycker om så brukar man säga att “det vattnas i munnen”. Denna rätt kombinerar sötma, sälta och hetta på ett fantastiskt sätt! Den proteinrika laxen innehåller nyttiga fetter och kokosmjölk är perfekt för den som har en känsligare mage. Receptets mängd passar bra om man har sällskap över eller om man ska preppa en matlåda till jobbet eller träningen!

Ingredienser

Såhär gör du

  • 500 g lax
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk ingefära 
  • 1 knippe citrongräs 
  • 1 msk brunsocker
  • 1 msk fisksås 
  • 0,5 tsk chilipasta (kan väljas bort)
  • 1 tsk limesaft 
  • 400 g kokosmjölk 
  • 1 tärning grönsaksbuljong


Garnering:

  • Färsk, röd chilli
  • Färsk koriander
  • Färsk gräslök
  1. Krydda laxen med salt och peppar.

  2. Stek laxen i olja tills den får fin färg – ta ut laxen och lägg åt sidan.

  3. Tillsätt olja i stekpannan – stek vitlök, ingefära och citrongräs.

  4. Tillsätt chillipasta och fräs i 2 minuter.

  5. Häll i kokosmjölk, fisksås,limesaft och lägg i laxen igen.

  6. Låt puttra i 10 minuter.

  7. Garnera med färsk chilli, koriander och gräslök.
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Genom att använda denna hemsida så godkänner du Islamic Reliefs Integritetspolicy