Kontaktperson

Amira Malik Miller

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Policy- och påverkansrådgivare

Vill du göra skillnad för marginaliserade människor, bidra till en mer rättvis värld och vara en del av en organisation vars kultur präglas av omtanke och prestigelöshet? Brinner du för opinionsbildning, policydialog och påverkansarbete? Är du kunnig och erfaren vad gäller humanitärt bistånd, fattigdomsbekämpning, hållbar utveckling och utrikespolitik? Då kan du vara den vi söker!

Som Policy- och påverkansrådgivare är du en drivande kraft i organisationens och avdelningens arbete med policy- och påverkansfrågor rörande det humanitära biståndet, internationell utveckling och nexusfrågor. Du tillhör den relativt nya avdelningen Media och Påverkan, som idag består av tre medarbetare, där du kommer bli en nyckelspelare. Du arbetar nära Projekthandläggare med tematiskt och geografiskt fokalpunktsansvar på Internationella avdelningen, samt kollegor på Islamic Relief Worldwide och våra landkontor runt om i världen. Tillsammans med avdelningschefen, och i nära samarbete med organisationens kommunikatör och eventkoordinator, ansvarar du för att utveckla våra budskap, vår policydialog och vårt påverkansarbete gentemot allmänheten, media, givare och beslutsfattare. Du representerar organisationen i externa samordningsfora, möten eller andra dialogsammanhang, och bidrar till att utveckla det gemensamma påverkansarbetet med andra svenska civilsamhällesorganisationer. Islamic Relief har lång erfarenhet och starkt erkännande som humanitär aktör i några av de mest komplexa kontexterna internationellt. Vårt policy- och påverkansarbete i Sverige är på väg in i en ny fas. Rollen ger därför dig stort utrymme att bidra till organisationens och avdelningens vidareutveckling vad gäller övergripande policyutveckling och påverkansarbete, samtidigt som du ges stora möjligheter att utveckla dina samordnings- och ledaregenskaper och innovativa arbetssätt.

VILKA ÄR ISLAMIC RELIEF SVERIGE?

Islamic Relief Sverige verkar för en rättvis och hållbar global utveckling. Vi arbetar för att lindra mänskligt lidande oavsett religion och etnisk tillhörighet i såväl akuta situationer som genom långsiktiga utvecklingsinsatser där vi förser människor med verktyg för att själva kunna ta makten över sina liv. Islamic Relief Sverige är strategisk partner till Sida och samarbetar med bl.a. Radiohjälpen och ForumCiv. Vi har ett 90-konto och följer därmed Svensk Insamlingskontrolls regler. Vi vill vara en förebild i att stödja individer, grupper och institutioner i att utveckla sin omgivning så att den präglas av trygghet och omtanke.

Vi som jobbar här är både troende och icke-troende men enas kring värderingarna Ansvar, Medkänsla, Uppriktighet, Social Rättvisa och Fulländning. Vi är en trosinspirerad organisation som är politiskt obunden. Vi värdesätter mångfald, jämställdhet och hållbarhet.

VEM SÖKER VI?

Vi söker dig som har flerårig policy- och programsamordningserfarenhet från humanitärt bistånd och/eller internationellt utvecklingsarbete, och som har tidigare erfarenhet av påverkansarbete inom biståndsbranschen, utrikes- och/eller säkerhetspolitik. Du är väl insatt i aktuella policyfrågor och biståndets arkitektur, och har erfarenhet av att ha arbetat med en eller flera av våra tematiska prioriteringar (jämställdhet, miljö & klimat, respektive flykting- & migrationsfrågor). Du har mycket god analytisk förmåga, och har gedigen erfarenhet av att ha samordnat processer och arbetsgrupper. Du vill bidra till att utveckla Islamic Relief Sveriges strategiska påverkansarbete ytterligare i syfte att bidra till en socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbar framtid där ingen lämnas utanför.
Du är en god skribent och muntlig kommunikatör på både svenska och engelska, och känner dig bekväm med att föra organisationens talan vid interna och externa möten och konferenser. Du är ansvarstagande, initiativrik, och nätverkande i ditt arbetssätt, och du är nyfiken på att lära dig mer om Islamic Reliefs globala verksamhet. Visst resande till landkontor, partnerkontor, och/eller möten och konferenser ingår i tjänsten.

ERFARENHET OCH KOMPETENS

  • Relevant akademisk bakgrund relaterad till humanitärt bistånd, internationellt utvecklingssamarbete, hållbar utveckling, mänskliga rättigheter, social rättvisa och/eller jämställdhet.
  • Du har minst fem års erfarenhet av policydialog och/eller påverkansarbete i relation till allmänheten, beslutsfattare, givare, FN-systemet och/eller civilsamhällesaktörer.
  • Du är uppdaterad och kunnig i frågor som relaterar till reformagendan inom internationellt humanitärt bistånd och utvecklingssamarbete.
  • Du är analytisk, ambitiös och noggrann och har erfarenhet av att ta fram underlag och budskap riktade åt olika målgrupper och beslutsfattare.
  • Du har mycket god samordningsförmåga och gedigen erfarenhet av process- och projektledning, samt att leda nätverk och/eller arbetsgrupper.
  • Du är värderingsdriven med hög personlig integritet och känner dig trygg med att representera avdelningen och organisationen i interna och externa sammanhang och möten.
  • Du är lösningsorienterad och kan engagera och motivera andra att bidra till gemensamma mål.
  • Du är resultatorienterad med ett starkt eget driv.
  • Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Ytterligare för tjänsten relevanta språkkunskaper är meriterande.
  • Du har god förståelse för, och ser mervärdet med, trosbaserat humanitärt- och utvecklingsarbete och mångfald.

OMFATTNING OCH TILLTRÄDE

Anställningen avser en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning med placering i Stockholm. Resor till partnerkontor och landkontor ingår i tjänsten. Tillträde senast 30 augusti 2021.
Vi har kollektivavtal med Unionen (Tjänstemannaavtalet mellan Unionen och Fremia). Bakgrundskontroll i form av utdrag från belastningsregistret enligt vår Child Protection & Safeguarding Policy krävs för alla nya medarbetare.

ERSÄTTNING

Fast månadslön.

AKTIVT MÅNGFALDSARBETE

Vi är stolta över vår mångkulturella organisation och arbetar aktivt med likabehandling, mångfald och att skapa en socialt hållbar organisation för alla våra medarbetare.

SÅ HÄR ANSÖKER DU

Sista dag att ansöka är 2021-06-20 men intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före ansökningstiden har löpt ut.

CV och personligt brev skickas via formuläret på denna sida eller till e-postadressen: rekrytering@islamic-relief.se

Ange ’’Policy- och Påverkansrådgivare’’ som rubrik i ditt mail samt var du hittade annonsen.
Välkommen med din ansökan!

KONTAKTPERSON

Om du har frågor om tjänsten kontakta:

Avdelningschef för Media & påverkan: Amira Malik Miller, 
Amira.miller@islamic-relief.se.

Facklig representant: Fatima Zahra
Fatima.zahra@islamic-relief.se.

Policy- och påverkansrådgivare