Kontaktperson

Amira Malik Miller

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Praktikant: Kommunikatör

Vi söker dig som pluggar kommunikation, marknadsföring, journalistik eller motsvarande för praktik under höstterminen 2021!

Brinner du för att lyfta marginaliserade gruppers röster och tror på kommunikation, påverkansarbete och opinionsbildning som kraft för förändring? Vill du fördjupa dina kunskaper kring kommunikation och påverkansarbete inom bistånd och hållbar utveckling, samt få möjlighet att tillämpa dessa i en dynamisk organisation? Vill du under din praktik få chans att både jobba operativt och bidra till strategiska diskussioner på en liten, prestigelös och taggad avdelning? Nu söker Islamic Relief en kommunikatörspraktikant till vår avdelning för externa relationer och påverkan.

På avdelningen för externa relationer och påverkan är vi tre personer med varierande bakgrund inom bistånd, civilsamhälle och journalistik som arbetar med påverkansarbete för att få genomslag för Islamic Reliefs prioriterade frågor, samt med dialog och kommunikation med partners och institutionella givare. Vi arbetar också med press och media samt med uppdatering av vår hemsida och sociala medier i frågor relaterat till vårt påverkansarbete, för att sprida kunskap och stärka engagemanget kring globala frågor och situationen för marginaliserade i Sverige.

Vårt arbete sker i nära samarbete med Islamic Relief Sveriges internationella avdelning, nationella avdelning samt insamlings- och kommunikationsavdelning. Det sker även i nära dialog med Islamic Relief Worldwide, som vi är en av 12 partners till, samt med våra landkontor runtom i världen.

Nu söker vi dig som pluggar kommunikation, marknadsföring, journalistik eller motsvarande för praktik under höstterminen 2021, gärna minst tre månader.

Exempel på uppgifter som du kommer att få arbeta med och utveckla dina kunskaper inom:

 • Operativt och strategiskt påverkansarbete, opinionsbildning och kommunikation.Skriva pressmeddelanden och uttalanden om Islamic Reliefs arbete i eskalerande humanitära kriser, baserat på research inom och utanför organisationen.
 • Uppdatera innehållet på vår sajt www.islamic-relief.se kring vårt arbete och våra ståndpunkter relaterat till exempelvis humanitära kriser, klimat och jämställdhet samt vårt arbete med marginaliserade grupper i Sverige.
 • Internkommunikation relaterat till externa relationer, opinionsbildning och påverkansarbete.
 • Marknadsföring av seminarier och event där Islamic Relief medverkar.
 • Videoproduktion och infografik till sociala medier och event.
 • Påverkanskampanjer inom Islamic Reliefs prioriterade frågor såsom humanitära kriser, jämställdhet och klimat.
 • Webbpublicering i WordPress och omvärldsbevakning i Cision.

VEM SÖKER VI?

 • Du har lätt för att skriva och omvandla komplex information till målgruppsanpassad text, samt ett intresse för kommunikation genom infografik eller video.
 • Du har troligen ett intresse för globala frågor, mänskliga rättigheter, bistånd, jämställdhet eller klimat och miljö.
 • Du är prestigelös och initiativtagande och har lätt för att knyta kontakter och söka information.
 • Du läser troligen en högskoleutbildning i kommunikation, marknadsföring, journalistik eller motsvarande.

Vårt kontor finns i Solna. Just nu jobbar vi alla hemifrån men det kan komma att ändras beroende på hur pandemin utvecklas.

VILKA ÄR ISLAMIC RELIEF SVERIGE?

Islamic Relief Sverige verkar för en rättvis och hållbar global utveckling. Vi arbetar för att lindra mänskligt lidande oavsett religion och etnisk tillhörighet i såväl akuta situationer som genom långsiktiga utvecklingsinsatser där vi förser människor med verktyg för att själva kunna ta makten över sina liv. Islamic Relief Sverige är strategisk partner till Sida och samarbetar med bl.a. Radiohjälpen och ForumCiv. Vi har ett 90-konto och följer därmed Svensk Insamlingskontrolls regler. Vi vill vara en förebild i att stödja individer, grupper och institutioner i att utveckla sin omgivning så att den präglas av trygghet och omtanke.

Vi som jobbar här är både troende och icke-troende och vi enas kring värderingarna Ansvar, Medkänsla, Uppriktighet, Social Rättvisa och Fulländning. Vi är religiöst och politiskt obundna och värdesätter mångfald, jämställdhet och hållbarhet.

Du är ansvarstagande, initiativrik, och nätverkande i ditt arbetssätt, och du är nyfiken på att lära dig mer om Islamic Reliefs globala verksamhet.

OMFATTNING OCH TILLTRÄDE

Praktikplatsen avser hösten 2021 med placering i Stockholm. Tillträde senast september 2021. Vi har kollektivavtal med Unionen (Tjänstemannaavtalet mellan Unionen och Fremia). Bakgrundskontroll i form av utdrag från belastningsregistret enligt vår Child Protection & Safeguarding Policy krävs för alla nya praktikanter och medarbetare.

AKTIVT MÅNGFALDSARBETE

Vi är stolta över vår mångkulturella organisation och arbetar aktivt med likabehandling, mångfald och att skapa en socialt hållbar organisation för alla våra medarbetare.

SÅ HÄR ANSÖKER DU

Sista dag att ansöka är den 2021-06-27 men intervjuer sker löpande och praktikplatsen kan komma att tillsättas före ansökningstiden har löpt ut.

CV och personligt brev skickas via formuläret på denna sida eller till e-postadressen: rekrytering@islamic-relief.se

Ange ”Praktikant kommunikatör” i ditt mail samt var du hittade annonsen.
Välkommen med din ansökan!

KONTAKTPERSON

Om du har frågor om tjänsten kontakta:

Avdelningschef för Externa relationer & påverkan: Amira Malik Miller, 
Amira.miller@islamic-relief.se 
Eller
Kommunikatör, Externa relationer och påverkan: Isabelle Beckman
Isabelle.beckman@islamic-relief.se 

Facklig representant: Fatima Zahra
Fatima.zahra@islamic-relief.se

 

Praktikant: Kommunikatör