Kontaktperson

Melida Gigovic

Projektcontroller med inslag av redovisningsekonomi (vikariat)

Tycker du om siffror och har god förmåga att samarbeta? Är du noggrann och håller huvudet kallt i stressade situationer? Vill du göra skillnad för människor i utsatta situationer och vara en del av en organisation vars kultur präglas av omtanke och prestigelöshet?
Då kan du vara den vi söker! 

I rollen som projektcontroller ansvarar du för att granska projekt i form av ansökningar, rapporter, slutrapporter och finansiella rapporter. Du kommer även att arbeta med löpande bokföring, transaktioner och hantering av fakturor. Du analyserar verksamhetens institutionella givares budget, tar fram avstämningar och underlag för beslut samt rapporterar till involverade parter. Du är främst ett stöd till ekonomi samt redovisningsansvarig.

VILKA ÄR ISLAMIC RELIEF SVERIGE?

Islamic Relief Sverige verkar för en rättvis och hållbar global utveckling. Vi arbetar för att lindra mänskligt lidande oavsett religion och etnisk tillhörighet i såväl akuta situationer som genom långsiktiga utvecklingsinsatser där vi förser människor med verktyg för att själva kunna ta makten över sina liv. Islamic Relief Sverige är strategisk partner till Sida och Radiohjälpen samt samarbetar med ForumCiv och ECHO. Vi har ett 90-konto och följer därmed Svensk Insamlingskontrolls regler samt är medlemmar hos Giva Sverige och följer Giva Sveriges kvalitetskod för insamlingsorganisationer. Vi vill vara en förebild i att stödja individer, grupper och institutioner i att utveckla sin omgivning så att den präglas av trygghet och omtanke. 

Vi som jobbar här är både troende och icke-troende men enas kring värderingarna Ansvar, Medkänsla, Uppriktighet, Social Rättvisa och Fulländning. Vi är religiöst och politiskt obundna och värdesätter mångfald, jämställdhet och hållbarhet. 

Islamic Relief Sverige strävar efter att vara en hållbar arbetsgivare och arbetar medvetet med delaktighet, utveckling och transparens gentemot våra medarbetare, samarbetspartners och givare.

VEM SÖKER VI?

Vi söker dig som tar initiativ och är lösningsorienterad med mycket god analytisk förmåga. Du arbetar utifrån ett intresse att förstå och tillgodose våra externa partners behov med ständig utveckling som mål. Arbetet kräver att du har ett gott siffersinne, kvalitetsmedveten, god teamarbetare samt självständig. 

För rätt person erbjuder tjänsten en utvecklande arbetsmiljö med många kontaktytor och stora utvecklingsmöjligheter i en dynamisk organisation som gör skillnad.  

VAD INNEBÄR TJÄNSTEN?

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Granska ansökningsbudgetar, slutrapporter samt finansiella rapporter av våra externfinansierade projekt 
 • Ge stöd i projektplanering, budgethantering, ansökningsprocess, hantering av avtal, genomförande och revision av projekt samt finansiell rapportering till finansiärer
 • Tillhandahålla kontinuerligt stöd till projekthandläggare och chefer i beslutsfattande och verksamhetsnära frågor. Stödet kan inkludera avtalsfrågor, ekonomisk analys samt rapporteringsstrukturer mellan olika projekt
 • Assistera projekthandläggare med planering, uppföljning och resursprioritering, inklusive finansiell budgetering, prognosarbete, framtagande av relevanta nyckeltal och indikatorer samt riskanalyser
 • Genomföra självständiga analyser och riskbedömningar vid behov för de projekt du stödjer
 • Stödja redovisningsansvarig i löpande bokföring, transaktioner och hantering av fakturor 
 • Agera supportfunktion till ekonomiansvarig samt till kollegor inom avdelningen 

ERFARENHET OCH KOMPETENS

 • Du har högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt 
 • 2-3 års relevant arbetslivserfarenhet inom ekonomi, bokföring och projekt controlling  
 • Du har erfarenhet av olika redovisningssystem och är en van användare av Excel samt har goda kunskaper i övriga Office-program 
 • Du är noggrann, har god analytisk förmåga, resultatorienterad och har starkt eget driv 
 • Du är relationsskapande och har erfarenhet eller intresse av människor från olika kulturer och tycker om att samarbeta 
 • Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift 

ANSTÄLLNINGSVILLKOR

Anställningen avser en vikarieanställning för en av våra medarbetare som går på föräldraledighet. Vikarieanställning avser heltid under ett år med placering i Stockholm med möjlighet till förlängning och potentiell tillsvidareanställning till rätt kandidat. Möjlighet att arbeta från annan plats föreligger utifrån arbetets förutsättningar och i samråd med din chef. 

Tillträde omgående eller enligt överenskommelse.  

Vi har kollektivavtal med Unionen (Tjänstemannaavtalet mellan Unionen och Fremia) 

Bakgrundskontroll görs på samtliga nya medarbetare i enlighet med vår Safeguardingpolicy och Screeningpolicy i form av utdrag från polisens belastningsregister samt Screening verktyg. Det sistnämnda är ett verktyg som granskar offentlig digital information, diverse brott, samt misstanke om brott, nätverk med politiskt utsatta personer och identifierar tredjeparts risker. 

ERSÄTTNING

Fast månadslön.

FÖRMÅNER 

Islamic Relief Sverige erbjuder sina anställda förmåner i form av friskvårdsbidrag alternativt 1 timme friskvård/vecka, hälsoförsäkring via Skandia där medarbetare har möjlighet att kontakta Hälsoslussen i samband med fysisk eller psykisk ohälsa, subventionerad lunchförmån, samt tjänstepension m.m. 

AKTIVT MÅNGFALDSARBETE 

Vi är stolta över vår mångkulturella organisation och arbetar aktivt med likabehandling, mångfald och att skapa en socialt hållbar organisation för alla våra medarbetare. På vårt kansli med cirka 40 medarbetare talas totalt 26 olika språk, från svenska och tigrinja till arabiska, somaliska. 

Bland medarbetarna är idag 56 procent kvinnor. I ledningsgruppen sitter 50 procent män och 50 procent kvinnor. 

SÅ HÄR ANSÖKER DU

Ansökan sker via vår hemsida. Sista dag att ansöka är 2024-0531 men intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före ansökningstiden har löpt ut. 

Välkommen med din ansökan! 

KONTAKTPERSON

Om du har frågor om tjänsten kontakta:

TF Kanslichef 

Melida Gigovic

melida.gigovic@islamic-relief.se

Facklig representant

Saba Gebrewold 

saba.gebrewold@islamic-relief.se

Projektcontroller med inslag av redovisningsekonomi (vikariat)

Rapportera oegentligheter

För att säkerställa att Islamic Relief är en trygg och säker organisation för människor som vi möter har vi en policy mot oegentligheter.