Kontaktperson

Dario Marlovic

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Projekthandläggare med kunskap i miljöarbete och klimatförändringar

Är du en administrativt skicklig projekthandläggare som är bra på att skapa relationer och brinner för såväl biståndsfrågor som miljö- och klimatfrågor? Har du lätt för att kommunicera och påverka såväl muntligt och skriftligt? Vill du göra skillnad för människor i utsatta situationer och vara en del av en organisation vars kultur präglas av omtanke och prestigelöshet? Då kan du vara den vi söker!

Som Projekthandläggare med inriktning miljö och klimat på vår Internationella avdelning ansvarar du för handläggning av humanitära insatser och utvecklingsinsatser i främst Asien och Afrika, finansierade av Sida och ForumCiv. Arbetet sker i samarbete med kollegor i Sverige, Storbritannien och på våra fältkontor runt om i världen. Du planerar, driver, kvalitetssäkrar och övervakar projekten från Sverige och genom fältresor, tillsammans med fältkontoret. Du ansvarar för att fortsätta driva utvecklingen av vårt miljö- och klimatarbete i Sverige och i våra internationella insatser i samråd med kollegor inom den globala organisationen. Du ansvarar också för kommunikation av dina projekt internt och externt i samarbete med vår kommunikationsavdelning med syfte att förvalta och utveckla samarbeten med myndigheter och våra partners internationellt. Du kommer även att representera Islamic Relief i olika nätverk och miljöplattformar i Sverige.

VILKA ÄR ISLAMIC RELIEF SVERIGE?

Islamic Relief Sverige verkar för en rättvis och hållbar global utveckling. Vi arbetar för att lindra mänskligt lidande oavsett religion och etnisk tillhörighet i såväl akuta situationer som genom långsiktiga utvecklingsinsatser där vi förser människor med verktyg för att själva kunna ta makten över sina liv. Islamic Relief Sverige är strategisk partner till Sida och samarbetar med bl.a. Radiohjälpen och ForumCiv. Vi har ett 90-konto och följer därmed Svensk Insamlingskontrolls regler. Vi vill vara en förebild i att stödja individer, grupper och institutioner i att utveckla sin omgivning så att den präglas av trygghet och omtanke.

Vi som jobbar här är både troende och icke-troende men enas kring värderingarna Ansvar, Medkänsla, Uppriktighet, Social Rättvisa och Fulländning. Vi är politiskt obundna och värdesätter mångfald, jämställdhet och hållbarhet.

VEM SÖKER VI?

Vi söker dig som brinner för humanitära- och utvecklingsbiståndsfrågor och har tematisk kunskap inom miljö och klimat. Vi arbetar både med förebyggande insatser och med att hjälpa människor som drabbas av akuta konsekvenser av klimatförändringarna. Det är viktigt att du förstår hur klimatförändringarna påverkar människor globalt och med fokus på länderna där vi är verksamma. Du tar initiativ och är lösningsorienterad med mycket god analytisk förmåga. Du arbetar strukturerat utifrån ett intresse att förstå och tillgodose våra målgruppers behov med ständig utveckling som mål. Du har kunskap och förmåga att översätta målgruppers behov till organisationens och våra finansiärers kvalitetskrav. Du tycker om att kommunicera och påverka. Tjänsten innebär en utvecklande arbetsmiljö med många kontaktytor och stora internationella utvecklingsmöjligheter i en dynamisk organisation som gör skillnad.

Vi söker dig som har akademisk examen inom relevant område och/eller med relevant arbetslivserfarenhet (projekthandläggning). Det är också meriterande om du har erfarenhet av internationellt utvecklingsarbete och humanitärt arbete. Tjänsten kräver att du har en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Du har även intresse av att åka på fältresor.

VAD INNEBÄR TJÄNSTEN?

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Ta fram projektplaner och budget.
 • Samarbeta och koordinera kommunikation med kollegor i våra internationella partnerorganisationer, fältkontor och i Sverige.
 • Driva utvecklingen av IR Sveriges miljö- och klimatarbete både i den interna verksamheten och programmatiskt
 • Stärka IR Sveriges påverkansarbete kopplat till miljö och klimatfrågor
 • Förbereda material för ansökningar av nya projekt tillsammans med kollegor på Internationella avdelningen och Ekonomiavdelningen.
 • Skriva projektrapporter.
 • Kommunikation om dina projekt internt och externt i samarbete med vår kommunikationsavdelning.
 • Följa upp projekt genom fältresor.
 • Omvärldsbevakning inom ditt kunskapsområde med ständig utveckling som mål.
 • Vara stöd till kollegor inom avdelningen samt rådgivande inom organisationen vad gäller dina projekt.

ERFARENHET OCH KOMPETENS

 • Du trivs med det operativa hantverket, att arbeta strukturerat och analytiskt med projekthandläggning.
 • Du är kreativ med en lösningsorienterad och positiv inställning samt tycker om att samarbeta och har lätt för att skapa förtroende hos andra.
 • Du är en mycket god och proaktiv kommunikatör som uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Även andra språk är meriterande.
 • Vi söker dig som har akademisk examen inom relevant område och/eller med relevant arbetslivserfarenhet (projekthandläggning).
 • Du har erfarenhet av internationellt utvecklingssamarbete och humanitärt arbete. Meriterande är erfarenhet av RBM och outcome mapping.
 • Du har intresse av att åka på fältresor.
 • För att lyckas i rollen krävs att du är relationsskapande och har erfarenhet och intresse av människor från olika kulturer.

OMFATTNING OCH TILLTRÄDE

Anställningen avser en projektanställning på på heltid under 12 månader. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. IR Sverige har kollektivavtal (Tjänstemannaavtalet mellan Unionen och Fremia). Bakgrundskontroll i form av utdrag från belastningsregistret enligt vår Safeguarding Policy krävs för alla nya medarbetare.

ERSÄTTNING

Fast månadslön.

AKTIVT MÅNGFALDSARBETE

Vi är stolta över vår mångkulturella organisation och arbetar aktivt med likabehandling, mångfald och att skapa en socialt hållbar organisation för alla våra medarbetare.

SÅ HÄR ANSÖKER DU

Sista dag att ansöka är 2021-05-20 men intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före ansökningstiden har löpt ut.

CV och personligt brev skickas via formuläret på denna sida eller till e-postadressen:
rekrytering@islamic-relief.se

Ange ’Projekthandläggare Internationella avdelningen’ som rubrik i ditt mail samt var du hittade annonsen.
Välkommen med din ansökan!

KONTAKTPERSON

Om du har frågor om tjänsten kontakta:

Chef för Internationella avdelningen
Dario Marlovic: dario.marlovic@islamic-relief.se

Facklig representant
Fatima Zahra: fatima.zahra@islamic-relief.se

Projekthandläggare med kunskap i miljöarbete och klimatförändringar

Denna webbplats använder cookies. Om du fortsätter att surfa på webbplatsen godkänner du användningen av cookies.