Kontaktperson

Dario Marlovic

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Projkethandläggare (Vikariat)

Är du en administrativt skicklig projekthandläggare som är bra på att skapa relationer och brinner för mänskliga rättigheter? Har du lätt för att kommunicera och påverka såväl muntligt och skriftligt? Vill du göra skillnad för människor i utsatta situationer och vara en del av en organisation vars kultur präglas av omtanke och prestigelöshet? Då kan du vara den vi söker!

Som Projekthandläggare på vår Internationella avdelning ansvarar du för våra Sida-finansierade biståndsprojekt främst i mellanöstern och Afrika, i samarbete med kollegor i Sverige, Storbritannien och på våra fältkontor runtom i världen. Du planerar, driver, kvalitetssäkrar och övervakar projekten från Sverige och genom fältresor, tillsammans med fältkontoret. Du ansvarar också för kommunikation av dina projekt internt och externt i samarbete med vår kommunikationsavdelning med syfte att förvalta och utveckla samarbeten med myndigheter och våra partners internationellt.

VILKA ÄR ISLAMIC RELIEF SVERIGE?

Islamic Relief Sverige verkar för en rättvis och hållbar global utveckling. Vi arbetar för att lindra mänskligt lidande oavsett religion och etnisk tillhörighet i såväl akuta situationer som genom långsiktiga utvecklingsinsatser där vi förser människor med verktyg för att själva kunna ta makten över sina liv. Islamic Relief Sverige är strategisk partner till SIDA och samarbetar med bl.a. Radiohjälpen och ForumCiv. Vi har ett 90-konto och följer därmed Svensk Insamlingskontrolls regler. Vi vill vara en förebild i att stödja individer, grupper och institutioner i att utveckla sin omgivning så att den präglas av trygghet och omtanke. Vi som jobbar här är både troende och icke-troende men enas kring värderingarna Ansvar, Medkänsla, Uppriktighet, Social Rättvisa och Fulländning. Vi är religiöst och politiskt obundna och värdesätter mångfald, jämställdhet och hållbarhet.

VEM SÖKER VI?

Vi söker dig som brinner för humanitära biståndsfrågor, tar initiativ och är lösningsorienterad med mycket god analytisk förmåga. Du arbetar strukturerat utifrån ett intresse att förstå och tillgodose våra målgruppers behov med ständig utveckling som mål. Du har kunskap och förmåga att översätta dem till organisationens och våra finansiärers kvalitetskrav. Du tycker om att kommunicera och påverka. Tjänsten innebär en utvecklande arbetsmiljö med många kontaktytor och stora internationella utvecklingsmöjligheter i en dynamisk organisation som gör skillnad.

VAD INNEBÄR TJÄNSTEN?

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Ta fram projektplaner och budget.
 • Samarbeta och koordinera kommunikation med kollegor i våra internationella partnerorganisationer, fältkontor och i Sverige.
 • Förbereda material för ansökningar av nya projekt tillsammans med kollegor på Internationella avdelningen och Ekonomiavdelningen.
 • Skriva projektrapporter.
 • Kommunikation om dina projekt internt och externt i samarbete med vår kommunikationsavdelning.
 • Hålla dig uppdaterad inom ditt kunskapsområde med ständig utveckling som mål.
 • Vara stöd till kollegor inom avdelningen samt rådgivande inom organisationen vad gäller dina projekt.

ERFARENHET OCH KOMPETENS

 • Du trivs med det operativa hantverket, att arbeta strukturerat och analytiskt med projekthandläggning. Du är kreativ med en lösningsorienterad och positiv inställning som tycker om att samarbeta och har lätt för att skapa förtroende hos andra.
 • Du är en mycket god och proaktiv kommunikatör som uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Även andra språk är meriterande.
 • Du har akademisk examen inom relevant område eller motsvarande utbildning med relevant arbetslivserfarenhet (projekthandlägganing).
 • Du har erfarenhet av internationellt utvecklingsarbete och humanitärt arbete. Meriterande är erfarenhet av humanitära projekt med cash (cash and voucher delivery modalities, cash for work etc.)
 • Du trivs med att åka på fältresor.
 • För att lyckas i rollen krävs att du är relationsskapande och har erfarenhet och intresse av människor från olika kulturer.

OMFATTNING OCH TILLTRÄDE

Anställningen avser ett vikariat på heltid under 1 år. Tillträde per 05 augusti 2021, eller enligt överenskommelse. Vi har kollektivavtal med Unionen (Tjänstemannaavtalet mellan Unionen och Fremia). Bakgrundskontroll i form av utdrag från belastningsregistret enligt vår Safeguarding Policy krävs för alla nya medarbetare.

ERSÄTTNING

Fast månadslön.

AKTIVT MÅNGFALDSARBETE

Vi är stolta över vår mångkulturella organisation och arbetar aktivt med likabehandling, mångfald och att skapa en socialt hållbar organisation för alla våra medarbetare.

SÅ HÄR ANSÖKER DU

Sista dag att ansöka är 2021-05-30 men intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före ansökningstiden har löpt ut.

CV och personligt brev skickas via formuläret på denna sida eller till e-postadressen:
rekrytering@islamic-relief.se

Ange ’Vikarierande Projekthandläggare Internationella avdelningen’ som rubrik i ditt mail samt var du hittade annonsen.
Välkommen med din ansökan!

KONTAKTPERSON

Om du har frågor om tjänsten kontakta:

Chef för Internationella avdelningen
Dario Marlovic: dario.marlovic@islamic-relief.se

Facklig representant
Fatima Zahra: fatima.zahra@islamic-relief.se

Projkethandläggare (Vikariat)

Denna webbplats använder cookies. Om du fortsätter att surfa på webbplatsen godkänner du användningen av cookies.