Jordbävning Marocko

En jordbävning med magnituden 6,8 har drabbat Marocko. Över 1000 människor har omkommit och dödssiffran fortsätter att stiga. Antalet allvarligt skadade överstiger 700 personer.

En kraftig jordbävning inträffade staden Marrakech i södra Marocko sent under fredagskvällen. Minst 1000 personer har omkommit och dödssiffran stiger. Stora delar av staden ligger i ruiner efter vad som beräknas vara den värsta jordbävningen i området på 120 år.

Epicentrum för jordbävningen befann sig i de höga Atlasbergen, 71 km sydväst om Marrakech, på en djup av 18,5 km. Jordbävningen har drabbat invånare i al-Haouz, Marrakech, Ouarzazate, Azilal, Chichaoua och Taroudant.

Trots att Islamic Relief för närvarande inte har ett kontor i Marocko, övervakar vi situationen för en akutinsats via lokala partners.

Om stöd efterfrågas från myndigheterna kommer Islamic Relief snabbt kunna leverera akut nödhjälp till befolkningen i Marocko. Våra initiala insatser kommer att inkludera leverans av mat och akut skydd.

Under kommande dagar kommer uppdaterad information och rapporter kring lägesbilden inkomma från kollegorna på plats som har påbörjat utvärderingen av jordbävningens omfattning.

Din gåva är en livlina – donera till vår katastroffond idag!

 

En kvinna framför sitt jordbävningsskadade hus i Marrakesh.

FADEL SENNA/AGENCE FRANCE-PRESSE/GETTY IMAGES

Vanliga frågor

Swisha en gåva

Öppna swish och swisha till nr: 900 18 19. Tack vare din gåva är vi redo att rädda liv och dela ut nödhjälp när katastrofen sker.

04 Acceptance mark/Horizontal/Plate/Colour/Swish_Acceptance_Mark_Horizontal-Plate_SVGCreated with Sketch.

Rapportera oegentligheter

För att säkerställa att Islamic Relief är en trygg och säker organisation för människor som vi möter har vi en policy mot oegentligheter.