fbpx

Donera efter
Ramadan

Eid-Mubarak önskar Islamic Relief Sverige

Islamic Relief vill önska er Eid Mubarak. Den välsignade månaden lämnar oss och vi välkomnas av festhögtidens glädje.
 

Tack vare er givmildhet har vi nu möjligheten att nå ännu fler utsatta och behövande människor världen över. I en tid då vi alla är med om en pandemi är generositet och omtanke det som för människor samman. Era gåvor har just gjort detta!

Ni ger inte era gåvor till oss utan ni ger era gåvor genom oss. Vi tackar ödmjukast för förtroendet

Även om vi håller fysisk och social distansering, kan vi genom att visa omtanke fortsätta vara nära varandra. Vi uppmanar alla att begränsa sitt firande till den närmaste familjen & bekantskapskretsen samt fira på ett sätt som går i linje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

 
Läs mer här om Folkhälsomyndighetens rekommendationer och FIFS pressmeddelande
 
 

Manifestera din medkänsla med Islamic Relief

“Och om någon räddar ett människoliv, skall det anses som om han hade räddat hela människosläktet.”

Koranen [5:32] Bernström

Ramadan står för dörren i en tid som präglas av global osäkerhet. Den kris som coronaviruset har utlöst visar att det är viktigare än någonsin med solidaritet.

Här hemma i Sverige är många just nu oroliga för sina jobb, tvingas ställa in resor och kan inte träffa våra äldre familjemedlemmar. Under den välsignade månaden ramadan kommer vi inte att kunna ses i samma utsträckning som vi brukar. Men det är många som har det mycket värre.

Vi kan fortfarande gå hem i säkerhet – samtidigt som människor drivs på flykt och civila attackeras i krigsområden.

Vi kan fortfarande äta oss mätta – medan hungern härjar i Jemen.

Våra barn kanske tvingas till undervisning på distans, men de har en skola att återkomma till – till skillnad från många barn i Afghanistan och Pakistan.

Vi kan fortfarande dricka rent vatten ur kranen – samtidigt som familjer världen över hotas av dödliga sjukdomar efter att ha druckit smutsigt vatten.

Vår svenska sjukvård är ansträngd av coronavirusets utbredning. Men det är inget emot vad den syriska sjukvården kommer bli om viruset får spridning i Idlib, där de sanitära förhållandena är mycket svåra och sjukvården redan går på knäna.

Genom att använda denna hemsida så godkänner du Islamic Reliefs Integritetspolicy