Har du grönsaker som bara ligger i kylskåpet? Denna maträtt tar dina smaklökar på en turné till andra sidan jordklotet och ser till att matsvinnet minskar. Spenat är rikt på antioxidanter och studier visar att potatis kan göra en lugnare!
Ingredienser
Såhär gör du
- 2 stora potatisar
- 2 st morötter
- 1 zucchini
- 1 gullök (finhackad)
- 4 klyftor vitlök (rivna)
- 1 msk ingefära (finriven)
- 1 msk sesamfrön
- 2 msk färsk koriander
- 100 g färsk spenat
- Salt och peppar
Sås:
- 2 msk vatten
- 1 msk ketjap manis (söt soya)
- 1 tsk socker
- 2 msk sojasås
- 1 msk ostronsås
- 1 tsk sesamolja
Garnering:
- Sesamfrön
- Chilliflakes
- Skala potatis och skär i små tärningar
- Stek potatis i olja tills den får fin färg. Tar ut potatis och lägg åt sidan.
- Stek vitlök och ingefära i samma stekpanna under några minuter.
- Tillsatt lök, hackade morötter och stek i 3-5 minuter.
- Blanda ihop ingredienserna till såsen.
- Häll i hackad zucchini, stekt potatis och tillsätt såsen. Smaka av med salt och peppar
- Vänd i spenaten, koriander och rör runt lite,
- Stäng av värmen och låt stå i 5 minuter.
Serveras med jasmineris och toppas med sesamfrön och chillflakes.
Smaklig måltid!