Våld mot kvinnor och flickor är en av världens allvarligaste kränkningar av mänskliga rättigheter. Islamic Relief ansluter sig till den globala kampanjen ”16 Days Of Activism” för att stoppa våldet mot kvinnor.

Var tredje kvinna i världen uppskattas uppleva våld under sin livstid, vilket påverkar hennes hälsa, välbefinnande, ekonomi och hela samhällens utveckling. Våldet finns i alla samhällen, kulturer och samhällsgrupper – men ofta är det en närstående man som ligger bakom.

Den 25 november är det Internationella dagen mot våld mot kvinnor och med det ansluter sig Islamic Relief Sverige till den globala kampanjen #16DaysOfActivism mot könsbaserat våld.

– Budskapet är tydligt: våld mot kvinnor och flickor, i vilken form det än kommer, är inte acceptabelt. Islamic Relief är en trosbaserad organisation och vår tro är väldigt tydlig på den punkten: män och kvinnor ska vara ett skydd för varandra, säger Islamic Relief Sveriges ordförande Lamia El Amri.

Under de kommande 16 dagarna – fram till den 10 december som är Mänskliga rättigheternas dag – kommer du i våra sociala medier att kunna följa Islamic Reliefs arbete mot könsbaserat våld runtom i världen.

Tack för ditt stöd till vårt arbete! Följ oss i sociala medier och hashtaggen #16DaysOfActivism

På bilden: Islamic Relief Worldwides genusexpert Shahin Ashraf och Islamic Relief Sveriges ordförande Lamia Elamri.