As salam aleikum!

Vi på Islamic Relief Sverige vill tacka dig som bidragit till vårt arbete under 2018. Tyvärr har året inneburit flera fruktansvärda pågående kriser och stora katastrofer runtom i världen – vilket medfört stort lidande för oskyldiga civila. Islamic Relief finns på plats i Jemen, Syrien och många andra ställen för att bistå befolkningen.

Men även när det är svårt är det inte hopplöst.  13-åriga Rumi på bilden bor i Bangladesh och hennes familj har ont om pengar. Det var mycket nära att hon giftes bort mot sin och sin mammas vilja. Men hennes mamma Alema är med i en självhjälpsgrupp för ekonomiskt och socialt utsatta kvinnor, som stöttas av Islamic Relief Sverige. Genom gruppen stärks kvinnorna ekonomiskt och får ökad kunskap om sina rättigheter. Denna kunskap gjorde att Rumis mamma Alema med hjälp av andra gruppmedlemmar lyckades stoppa Rumis äktenskap. Vi gläds med Rumi och Alema!

FÅ NYHETER FRÅN OSS – SKRIV UPP DIN MEJLADRESS HÄR.

Under Qurbani delade Islamic Relief ut paket med kött till över tre miljoner människor, och under Ramadan nådde vi 1,34 miljoner personer med matpaket.  En av dem som fick ett matpaket under Ramadan är Kadi Hima, som bor i  Ouallam-distriktet i Niger. Hon är 37 år och har sju barn mellan två och 19 år. Hon är änka och tjänar sitt levebröd genom att odla och sälja kokt moringa och hirsbröd.

”När min man dog för två år sedan återvände jag till min fars hus. Även han dog för några månader sedan. Nu kämpar jag med mina barn för att det att gå ihop, och när det är riktigt svårt lämnar jag byn och arbetar som hembiträde i stan. Matpaketet från Islamic Relief gör skillnad för oss. Nu har vi tillräckligt med mat till iftar, och vi kan till och med dela med oss till dem som inte har någonting. ”

Till dig som varit med och gjort detta möjligt – tack för ditt värdefulla stöd!

Må Allah acceptera våra böner och goda handlingar.

Varmaste hälsningar

Mohammed Ibrahim, Generalsekreterare Islamic Relief Sverige. 

Stöd oss :

Bli månadsgivare

Swish 9001819


PG 900181-9


BG 900-1819