fbpx

Vegetarisk pasta bolognese med röda linser

Vegetarisk bolognese med röda linser


Det är 93 dagar kvar till ‘World Pasta Day’, men visst kan man unna sig en vegetarisk bolognese ändå? Denna rätt innehåller rikligt med protein, fibrer och mineraler – allt som du behöver för att återhämta dig efter träningen eller kompensera för den där cheat-meal som du avnjöt under veckan!

Ingredienser

 

Såhär gör du

  • 1 gul lök 

  • 2 st vitlöksklyftor 

  • 1 morot

  • 1 stjälk selleri

  • 1/2 purjolök 

  • 1 tsk svartpeppar 

  • 1 buljongtärning 

  • 1 tsk socker

  • 2 msk tomatpuré 

  • 1 burk krossade tomater 

  • 280 g röda linser 

  • 1 tsk kapris/ citron zest 

  • 0,5 tsk chillflakes (kan väljas bort)

Till stekning:

  • 1 msk olja + 2 msk smör

  1. Finhacka lök och purjolök.

     

  2. Skala moroten och skär både moroten och sellerin i tärningar.

     

  3. Tillsätt moroten, sellerin och kapris – låt steka en snabb vända.

     

  4. Häll i krossade tomater och smaka av salt, peppar & socker.

     

  5. Rör om ordentligt och låt såsen puttra på medelhög värme i ca 20 minuter.

     

  6. Skölj linserna och låt rinna av. Lägg i linserna i tomatsåsen och tillsätt 2-3 msk vatten.

     

  7. Låt sjuda i ett par minuter – röda linser är tillagas snabbt! 
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Genom att använda denna hemsida så godkänner du Islamic Reliefs Integritetspolicy