fbpx

SWISH: 900 18 19

Vi översätter information till minoritetsspråk

Vårt arbete i sverige

Islamic Relief sprider kunskap om det nya coronaviruset

För att förhindra ytterligare smittspridning så behöver det finnas bra information även till dem som inte talar svenska ännu. Islamic Relief informerar på minoritetsspråk i Sverige.

I Sverige har vi har en allmän smittspridning, enligt Folkhälsomyndigheten. Det är lätt att dras med och bli orolig när det rapporteras mycket om något, exempelvis Coronaviruset. Tänk på att kontrollera källor du tar del av. På Krisinformation.se kan du få information från svenska myndigheter.

För att minska risken för denna och andra smittor finns några enkla saker du kan göra: tvätta händerna ofta, undvik att röra vid ansiktet och ögonen och undvik nära kontakt med smittade människor.

Islamic Relief bedriver mycket arbete med marginaliserade grupper i Sverige. Bland dessa träffar vi många som är oroliga för att drabbas av någon sjukdom, eftersom det kan leda till ännu värre utsatthet. Vi stöttar med information och förebyggande insatser och ibland kan vi bistå med pengar för att köpa medicin eller annat som kan underlätta för den som blivit sjuk. I många fall översätter vi information eller råd från myndigheter eller från läkare.

För att förhindra ytterligare smittspridning så behöver det finnas bra information även till dem som inte talar svenska ännu. Islamic Relief får redan många frågor om detta. Därför har vi börjat sprida enklare informationsmaterial på flera minoritetsspråk. Här nedan finns länkar till flyers på några olika språk. Sprid dem gärna i era nätverk.

Ta hand om er!

Klicka på länkarna för att ladda ner en informationsflyer om coronaviruset på olika språk:

Arabiska

Bosniska

Farsi

Somali

Svenska

Turkiska

Urdu

Genom att använda denna hemsida så godkänner du Islamic Reliefs Integritetspolicy