Miljontals syrier som har flytt sina hem i sökandet efter trygghet kommer få de svårt att hålla sig varma i vinter.  Förra året sjönk temperaturen i flyktinglägren vid syriens gränser under nollstrecket och många flyktingar hade enbart provisoriska tält som skydd mot kylan.

 Denna vintern kommer mer än 3 miljoner flyktingar och ytterligare 6,5 miljoner som är på flykt inom det egna landet behöva humanitär hjälp. Medan temperaturen sjunker och natten faller på allt tidigare oroar de sig hur de ska klara av vintern. Många har redan skakats av den fyra år långa konflikten som inte visar något tecken på att avta. Pengar som samlas in genom Islamic Relief vinter appell bekostar värmekaminer, mat och logi som kan underlätta de hårdaste dagarna och nätterna. För de äldre, de yngsta och de svagaste kan denna hjälp innebära skillnaden mellan att överleva och inte leva.

Minus grader och hårda vindar

Förra året var regionen med den värsta vinterstorm på 20 år. I december 2013 snöstormen Alexa förde med sig snö, bitter vind och minusgrader. Vägar blockerades under fem dagar vilket gjorde det svårt för oss att nå fram. I år, har vi redan börjat dela ut presenningar och filtar för att hålla folk varma. Vi hoppas att distribuera gas värmare, filtar, vinterkläder, mattor och madrasser, liksom de matkuponger som vi ger ut hela året. Hjälp oss att nå dem som kommer att kämpa i kylan i vinter ; donera till vårt Syrien vinter appell idag .