Zucchinibiffar
1. Riv zucchini över en ren kökshandduk och lägg en ny kökshandduk över. Klappa ur så mycket vätska som möjligt och låt zucchinin ligga och torka i 10 minuter.
2. Riv morötter och lägg i en bunke
3. Tillsätt alla ingredienser, häll ner zucchinin och blanda väl. Smeten kommer att vara klumpig och ojämn men det är så den ska vara.
4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna (2-3 minuter/sida)
5. När dem fått en gyllenbrun färg är dem klara. Lyft dem ur stekpannan och låt dem rinna av på hushållspapper.
Krämig potatisgratäng
1. Sätt ugnen på 200 grader (över- & undervärme)
2. Skala och skiva potatisen tunt.
3. Hacka purjolök och pressa vitlöken.
4. Hetta upp oljan i en stor kastrull och stek purjolök tills den bli mjuk.
5. Lägg i vitlök, timjan, salt och peppar. Stek under omrörning nån minut.
6. Häll över grädde, mjölken och skivade potatis.
7. Låt koka mellan 7- 10 minuter.
8. Häll över i en ugnform och strö över osten.
9. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter.