fbpx

SWISH: 900 18 19

HÅLLBARA INKOMSTKÄLLOR

 

Vad vi gör

Långsiktigt bistånd när människor kan stå på egna ben

Från änkor som kämpar för att försörja sina barn, till familjer som förlorat allt i översvämningar eller krig. Islamic Relief arbetar brett med att skapa egna stabila inkomstkällor för människor världen över. När en person tjänar sitt uppehälle drar hela familjen – barn, makar, farföräldrar – nytta av det. Föräldrar med stabila inkomstkällor kan låta sina barn gå i skolan i stället för att själva arbeta. Samhällen som sett sina ursprungliga inkomstkällor gå förlorade på grund av klimatförändringar kan hjälpas tillbaka på fötter genom andra sysselsättningar.

Islamic Relief ger bland annat räntefria lån för att hjälpa människor att starta egna verksamheter. 98 procent av dessa återbetalas – och kan då användas till att hjälpa en annan familj.

När din donation används för att hjälpa familj efter familj till en egen försörjning är det en form av sadaka jariyah: pågående välgörenhet.

Självhjälpsgrupper för kvinnor i Bangladesh

I en Forum Syd-finansierad satsning har Islamic Relief organiserat 3 000 kvinnor i Bangladesh i olika självhjälpsgrupper där de har fått startkapital för att driva egna verksamheter samt utbildning inom dessa verksamhetsområden. När deras verksamhet börjar göra vinst, återbetalar kvinnorna en del av sitt bidrag till självhjälpsgrupper där de ta lån för att utveckla sin verksamhet eller hjälpa andra kvinnor att dra nytta av nya företag. Kvinnorna hjälper sina familjer och den lokala ekonomin stärks. Se filmen ovan!

Vi arbetar också med kvinnogrupper i exempelvis Kenya, vilket du kan läsa mer om här. 

Genom att använda denna hemsida så godkänner du Islamic Reliefs Integritetspolicy