Jobba hos oss

Vi är stolta över vår mångkulturella organisation och arbetar aktivt med likabehandling, mångfald och att skapa en socialt hållbar organisation för alla våra medarbetare.
RS108115 DSC1361 edit

Att jobba på Islamic Relief

Islamic Relief söker regelbundet medarbetare till vårt växande svenska kontor. Hittar du ingen annons men tror att vi behöver dig? Skicka en spontanansökan till rekrytering@islamic-relief.se

Islamic Reliefs svenska huvudkontor ligger i Solna, där runt 35 medarbetare fördelas på fyra avdelningar: Internationella avdelningen, Nationella avdelningen, Insamlings- och kommunikationsavdelningen samt Administration- och ekonomiavdelningen. Insamlings- och kommunikationsavdelningen har också medarbetare på kontor i Göteborg och Malmö.

Islamic Relief strävar efter att vara en socialt hållbar arbetsplats, där medarbetare får utrymme att växa individuellt och tillsammans med andra.

Hos oss finner du en organisation med starkt nätverk i Sverige och internationellt, där vi tillsammans med våra samarbetspartners ständigt strävar efter att utveckla våra insatser för att på bästa sätt bidra till en hållbar global utveckling. Läs mer om vår Historia, värderingar och partners här.

Människorna bakom arbetet

Fatema
Projekthandläggare, Internationella Avdelningen

Hur skulle du beskriva din arbetsplats?

För mig är Islamic Relief en otroligt dynamisk arbetsplats. Det är väldigt högt i tak och nya idéer och initiativ tas på högsta allvar vilket är något som jag värderar högt och ser som en solklar styrka på en arbetsplats. Islamic Relief är också en trygg arbetsplats för mig, detta för att mina kollegor och ledning tydligt har visat på att jag är mer än bara en medarbetare, att jag snarare är en medmänniska som arbetar på Islamic Relief.

Vad tror du andra inte vet om Islamic Relief som arbetsplats?

Något jag tror väldigt få vet om Islamic Relief är den otroliga mångfalden vi har. På Islamic Relief kommer medarbetarna från världens alla hörn med vitt skilda bakgrund, detta inte bara vad gäller etnicitet och religiös tillhörighet utan även mycket annat. Detta gör Islamic Relief till en otroligt öppen och tolerant arbetsplats, något som jag tror väldigt få känner till om arbetsplatsen.

Sara
Biträdande Chef, Insamling & Kommunikationsavdelningen

Hur skulle du beskriva din arbetsplats?

Varm, utvecklande och inkluderande. Att ständigt bli utmanad och lära sig nya saker är en de främsta orsakerna till varför jag trivs så bra på Islamic Relief. Möjligheterna till personlig utveckling på jobbet är stor och prioriteras av ens chef vilket är extra viktigt för mig! Jag jobbar i en stimulerande miljö och har extremt duktiga och kompetenta kollegor som förgyller min vardag.

Vad tror du andra inte vet om Islamic Relief som arbetsplats?

Hur hängiven organisationen är i att skapa en trivsam, hälsosam och utvecklade arbetsplats. Detta arbete görs av och tillsammans med både arbetsgivare, chefer och kollegor. Islamic Relief är också en väldigt diversifierad arbetsplats med olika kompetenser, åldrar och bakgrunder vilket vissa kan förvånas över.

Mohamed Ibrahim
Generalsekreterare

Hur skulle du beskriva din arbetsplats?

Vi har en genuin arbetsplats där vi tar hand om varandra under och efter arbetstid. Som generalsekreterare har jag det högsta ansvaret för organisationen och det övergripande personalansvaret. Det innebär att jag ska leda kansliet och ledningsgruppen och stötta medarbetare samt ständigt utveckla organisationen.

Vad tror du andra inte vet om Islamic Relief som arbetsplats?

Vi är en arbetsplats där det finns stor mångfald, stor kunskap och väldigt mycket olika erfarenheter. Vi har väldigt roligt med kollegor och att vår arbetsplats är väldigt familjär där vi bryr oss väldigt mycket om varandra.

Isak
Projekthandläggare, Internationella Avdelningen

Hur skulle du beskriva din arbetsplats?

Att arbeta på Islamic Relief är både utmanande och otroligt kul. Att arbeta med internationella projekt innebär att ingen dag är den andra lik, då det innebär snabba förändringar och varierade arbetsuppgifter. Situationen i många av de länder vi arbetar förändras snabbt vilket innebär att vi ständigt måste vara beredda på nya utmaningar. På Islamic Relief är du dock alltid omgiven av fantastiska och engagerade kollegor som alltid finns som stöd och hjälper varandra.

Vad tror du andra inte vet om Islamic Relief som arbetsplats?

Det jag inte tror många vet är att Islamic Relief familjen finns närvarande i många länder, vilket innebär att du får lära känna kollegor från alla världens hörn. Där en vecka kan innebära olika möten i olika kontinenter. Så det är viktigt att hålla koll alla olika tidszoner.

Akram
Miljörådgivare/Projekthandläggare

Hur skulle du beskriva din arbetsplats?

Dynamisk!
Min arbetsplats ger medarbetarna möjligheter att utvecklas i deras roller genom intressanta och spännande uppdrag/arbetsuppgifter samtidigt som man får ta del av viktigt arbete där man bidrar till skillnad.
Arbetsmiljön är oerhört gästvänlig och genomsyras av en familjekänsla. Det finns en samhörighet mellan avdelningarna som gör att kollegorna har bra insikt i varandras arbete och därav skapas en känsla av gemensamhet.

Vad tror du andra inte vet om Islamic Relief som arbetsplats?

Hur pass omfattande arbete Islamic Relief bidrar till biståndet. Vi är en mångfaldig och mångsidig organisation med tre kontor i Sverige och i en större paraplystruktur där arbetet sträcker över flera länder. Jag tror att det finns en del okunskaper kring hur gediget vårt arbete för det svenska biståndet (både humanitära och utveckling) samt den rollen vi har tillsammans med andra civilsamhällesorganisationer. Vi medverkar i viktiga plattformar och vi täcker en rad olika frågor inklusive aspekter kopplat till miljö- och klimat, integration, och jämställdhet.

Lediga Tjänster

Projektcontroller med inslag av redovisningsekonomi (vikariat)

Tycker du om siffror och har god förmåga att samarbeta? Är du noggrann och håller huvudet kallt i stressade situationer? Vill du göra skillnad…

Rapportera oegentligheter

För att säkerställa att Islamic Relief är en trygg och säker organisation för människor som vi möter har vi en policy mot oegentligheter.