Skattereduktion

Sedan den 2 oktober 2019 kan du som privatperson få skattereduktion för gåvor som du skänker till Islamic Reliefs arbete.

Vad gäller för att få avdragsrätt?

Är du månadsgivare? Öka summan utan att betala mer!

Nuvarande belopp/månad Nytt belopp/månad Skattereduktion Mellanskillnad för dig
150 kr 200 kr -50 kr 0 kr
200 kr 267 kr -67 kr 0 kr
250 kr 333 kr -83 kr 0 kr
300 kr 400 kr -100 kr 0 kr
350 kr 468 kr -117 kr 0 kr
375 kr 500 kr -125 kr 0 kr

Frågor & svar

Här har vi sammanställt de vanligaste frågorna vi får. Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta oss med dina frågor eller synpunkter.

Skattereduktionen är på 25% av det totala gåvobeloppet.
Skattereduktion gäller upp till 12 000 kronor i totala donationer under ett år.

Maximal skattereduktion är 3 000 kronor. Har du gett gåvor för mindre än 2 000 kronor på ett år får du ingen skattereduktion.

Månadsgåvor för minst 200 kr som du skänkt via autogiro eller kort.

Engångsgåvor via hemsidan för minst 200 kr där du har uppgett dina personuppgifter.

Engångsgåvor via Bankgiro eller Postgiro för minst 200 kr

Gåvor donerade via Facebook, Instagram eller direkt via swish-appen, eftersom dessa inte går att koppla till ditt personnummer.

Kontakta givarservice för att lägga till ditt personnummer i vår givarbas. Du kan då ge din gåva på det sätt som passar dig bäst!

E-post: givarservice@islamic-relief.se

Nej, du behöver inte informera Skatteverket. Vi skickar in kontrolluppgifter för alla gåvor som kan kopplas till ditt personnummer samt som uppfyller kriterierna för skattereduktion.

Under februari 2023 skickar vi ut ett brev per post där vi uppger informationen som delats med skatteverket samt kontrolluppgiften. Kontrolluppgifterna ligger sedan till grund för det underlag för skattereduktion som blir förifyllt i din inkomstdeklaration.

Vi ber om ursäkt! Buggar i systemet, byte av bank samt nytt mobilnummer har gjort att en del gåvor ej fångats upp i vårt givarsystem. Vi understryker dock att det sker väldigt sällan.

Du kan snabbt begära rättelse under avsnittet ”övriga upplysningar” i din inkomstdeklaration genom att skriva Islamic Relief Sverige samt det totala gåvobeloppet.

Du behöver inte skicka in några underlag i samband med att du deklarerar, men du ska kunna visa underlag för gåvan om Skatteverket efterfrågar det. Behöver du stöd med att utföra rättelsen så kommer vi öppna upp en hot-line för det i februari/mars.

Rapportera oegentligheter

För att säkerställa att Islamic Relief är en trygg och säker organisation för människor som vi möter har vi en policy mot oegentligheter.