Sadaqa Jariya

Varje välgörenhet som fortsätter att ha positiva effekter på ett samhälle på lång sikt kan betraktas som en sadaqa jariya.

Stöd vår verksamhet

Ditt bidrag säkerställer att vi kan förändra liv och ge hopp till miljontals människor i över 40 länder. Var med och stöd vår verksamhet, tillsammans gör vi skillnad!

Swisha en gåva

Öppna swish och swisha till nr: 900 18 19. Tack vare din gåva är vi redo att rädda liv och dela ut nödhjälp när katastrofen sker.

Swish Logo Primary RGB 227x300 1

Våra medarbetare får ofta frågan om man kan donera sadaqa jariya vid en nära anhörigs bortgång. Vårt svar är att man kan donera sadaqa jariya när som helst eftersom det fina med denna gåva ligger i att belöningen ackumuleras så länge gåvan bidrar till nytta.

Islamic Reliefs Sadaqa Jariya-projekt bestäms bland annat utifrån behov, totalt insamlade medel under året och Internationella Avdelningens projekt som lever upp till villkoren för Sadaqa Jariya.

Några exempel inkluderar:

  • Uppförandet av bostäder, skolor och sjukhus
  • Installation av hållbara vattensystem
  • Jordbruk som genererar mat över tid
  • Tillgång till sjukvård och mediciner
  • Uppstartsstöd till familjeföretag som fortsätter att generera vinst för kommande generationer

Sadaqa jariya möjliggör för dig att ta del av enorm belöning.

Vanliga frågor

Sadaqa Jariya är en gåva som gynnar utsatta i detta liv men även dig, dina nära och kära i det nästa. Det är ett islamiskt koncept av ständigt och långsiktigt givande. Det fina med denna sadaqa ligger i att belöningen ackumuleras så länge gåvan bidrar till nytta.

Följden kan bli att donationen lever vidare, även när vi själva inte finns kvar.

Under Sadaqa Jariya ingår olika projekt ändamål. Detta innebär att donationerna endast är öronmärkta till Sadaqa Jariya och inte specifika projekt.

Projekten bestäms utifrån behov, totalt insamlade medel under året samt utifrån vad Internationella Avdelningen har för projekt som lever upp till villkoren/reglerna för Sadaqa Jariya.

Du gör en engångsdonation och väljer Sadaqa Jariya. Om du swishar din gåva eller gör en donation via ditt bankkonto skriver du Sadaqa Jariya i meddelande.

Rapportera oegentligheter

För att säkerställa att Islamic Relief är en trygg och säker organisation för människor som vi möter har vi en policy mot oegentligheter.