Katastrof

”Om någon räddar ett människoliv, skall det anses som om han hade räddat hela människosläktet.” (Koranen 5:32).

Stöd vår verksamhet

Ditt bidrag säkerställer att vi kan förändra liv och ge hopp till miljontals människor i över 40 länder. Var med och stöd vår verksamhet, tillsammans gör vi skillnad!

Swisha en gåva

Öppna swish och swisha till nr: 900 18 19. Tack vare din gåva är vi redo att rädda liv och dela ut nödhjälp när katastrofen sker.

Swish Logo Primary RGB 227x300 1

Vi är snabbt på plats när katastrofer slår till

Islamic Reliefs målsättning är att vara först på plats för att hjälpa de drabbade när en katastrof slår till. När översvämningar, torka eller jordbävningar slår till är vi där och förser människor med mat, vatten, tak över huvudet, läkemedel och hygienartiklar till familjer som har förlorat allt.

När krisen slår till har de drabbade inte råd att vänta på att vi samlar in pengar. Därför har vi byggt upp en stark ekonomisk beredskap så att vi omedelbart sätta in akuthjälp när katastrofer sker.

Vi bedömer de akuta behoven på plats och fördelar våra resurser enligt behoven. Detta är enbart möjligt om gåvorna inte är förbestämda till specifika länder. 

Men vi tar det ett steg längre. När den akuta situationen lagt sig så stannar vi kvar, bygger upp lokalsamhällen och hjälper familjer att komma på fötter igen.

Vi hjälper samhällen att vara bättre rustade inför katastrofer

I områden där kriser sker regelbundet bygger vi upp lokalsamhällens motståndsförmåga för att minska effekten av kommande katastrof.

När den akuta situationen lagt sig stannar vi kvar, bygger upp lokalsamhällen och hjälper familjer att komma på fötter igen. 

 

Vår flexibilitet är avgörande – tillsammans med våra partnerkontor kan vi koordinera insatser och mobilisera resurser snabbt för att rädda liv och lindra lidande i tider av kris.

 

Att donera till katastroffonden utesluter inte på något sätt att hjälpen når fram till det land du önskar stödja – tvärtom möjliggör du med ditt stöd till katastroffonden att ingen går bortglömd i de länder vi arbetar i.  

 

Donera till Katastroffonden idag!

Rapportera oegentligheter

För att säkerställa att Islamic Relief är en trygg och säker organisation för människor som vi möter har vi en policy mot oegentligheter.