Katastrof

”Om någon räddar ett människoliv, skall det anses som om han hade räddat hela människosläktet.” (Koranen 5:32).

Stöd vår verksamhet

Ditt bidrag säkerställer att vi kan förändra liv och ge hopp till miljontals människor i över 40 länder. Var med och stöd vår verksamhet, tillsammans gör vi skillnad!

Swisha en gåva

Öppna swish och swisha till nr: 900 18 19. Tack vare din gåva är vi redo att rädda liv och dela ut nödhjälp när katastrofen sker.

Swish Logo Primary RGB 227x300 1

Vi är snabbt på plats när katastrofer slår till

Islamic Reliefs målsättning är att vara först på plats för att hjälpa de drabbade när en katastrof slår till. När översvämningar, torka eller jordbävningar slår till är vi där och förser människor med mat, vatten, tak över huvudet, läkemedel och hygienartiklar till familjer som har förlorat allt.

När krisen slår till har de drabbade inte råd att vänta på att vi samlar in pengar. Därför har vi byggt upp en stark ekonomisk beredskap så att vi omedelbart sätta in akuthjälp när katastrofer sker.

Men vi tar det ett steg längre. När den akuta situationen lagt sig så stannar vi kvar, bygger upp lokalsamhällen och hjälper familjer att komma på fötter igen.

Vi hjälper samhällen att vara bättre rustade inför katastrofer

I områden där kriser sker regelbundet inträffar bygger vi upp lokalsamhällens motståndsförmåga för att minska effekten av kommande katastrof.

I översvämningsdrabbade länder som Bangladesh har vi lyft upp hus på socklar så att vattnet inte ska nå dem. I länder med återkommande torka såsom Niger bygger vi brunnar och tillgodoser grödor som överlever torrt klimat till befolkningen.

Rapportera oegentligheter

För att säkerställa att Islamic Relief är en trygg och säker organisation för människor som vi möter har vi en policy mot oegentligheter.