Ramadan

Den älskade månaden är här! Ramadan förenar oss, mjukar upp våra hjärtan och påminner om våra medmänniskor i nöd! Under årets ramadan fortsätter Islamic Relief rädda liv runtom i världen.

Stöd vår verksamhet

Ditt bidrag säkerställer att vi kan förändra liv och ge hopp till miljontals människor i över 40 länder. Var med och stöd vår verksamhet, tillsammans gör vi skillnad!

Swisha en gåva

Öppna swish och swisha till nr: 900 18 19. Tack vare din gåva är vi redo att rädda liv och dela ut nödhjälp när katastrofen sker.

Swish Logo Primary RGB 227x300 1

Ramadan- gästen som kommer med en påminnelse

Ramadan är en månad som talar till muslimer på många olika sätt; balsam för själen, en chans att komma närmare Allah och en möjlighet att förbättra vårt inre.

Låt oss använda vår makt till att förändra människors liv denna ramadan; med små medel som stora! Tack för att du valt att följa med på denna resa mot en bättre värld.

Zakat Al-Fitr

Zakat är en av grundpelarna inom Islam – ett sätt att lindra lidande och skapa positiv utveckling för människor i utsatthet. Zakat al Fitr är en gåva som ska säkerställa att människor i fattigdom och utsatthet ska kunna fira eid. Summan beräknas per familjemedlem, och den uppgår till 100 kr per person. Gåvan kan skänkas fram till eid-bönen, men det är bättre att skänka den så snart som möjligt.

Betala din zakat al-fitr här eller Swisha till 900 18 19 och märk med ”FITR”.

Matpaket - en praktisk gåva

Det råder en global hungerkris just nu. Miljontals människor världen över befinner sig endast ett steg från svält. När vi får möjligheten att bryta fastan går många människor fortfarande hungriga. Matpaket är därför en praktisk gåva – de mättar människor i behov och stöttar lokalsamhällens ekonomi då vi köper in varor lokalt.

Vi skalar därför upp våra insatser och beräknas nå 1,65 miljoner människor i behov i 32 länder – fler än någonsin!

För 700 kronor eller en valfri summa är du med och delar ut matpaket med högt näringsvärde som dessutom är anpassade till lokala traditioner!

 

Donera här eller Swisha till 900 18 19 och märk med ”MATPAKET”

 

RS318412 DSC6946 1

Islamic Relief Jordanien – Förberedelser inför matpaket utdelning för Ramadan 2023,

 

 

Iftar Saim - Mätta en hungrig person i Sverige

Tyvärr ser vi hur tuffare ekonomi slår till mot samhällets allra svagaste. Denna Ramadan kommer vår Nationella Avdelning att förbereda hundratals Iftar Saim-måltider varje dag för att säkra näringsrik mat till familjer som fastar. 

Var med och mätta en fastande person denna ramadan.  Iftar Saim uppgår till 100 kr per måltid. 

Donera här eller Swisha till 900 18 19 och märk med ”IFTAR”.

 

MicrosoftTeams image 8 e1680194718968

Vanliga frågor

Att betala zakat al-fitr är att ta ansvar för allas rätt att äta sig mätta.

Profeten Mohammed beskrev zakat al-fitr såhär: För ihop dina händer och skopa upp en handfull med mat, och gör detta fyra gånger. Omräknat till pengar uppskattas zakat al-fitr till 100 kronor (2022).

Varje vuxen muslim som har mat som överstiger hans eller hennes behov betalar zakat al-fitr. Det är lika med priset för en måltid 100 kr, som ges för varje familjemedlemmars räkning.

Zakat al-Fitr är en speciell välgörenhetsgivande som ges innan Eid al-Fitr-bönen.

Om du donerar zakat al-fitr i förväg genom Islamic Relief distribuerar vi matpaketen i rätt tid bland människor i behov.

Koranen (kapitel 9, vers 60) anger åtta kategorier av personer som kan ta emot zakat. Islamic Relief fördelar din zakat bland kategorierna fattiga och behövande.

Islamic Relief har i över 30 år delat ut matpaket till utsatta människor runtom i världen. Våra matpaket har ett högt näringsvärde och tar hänsyns till lokala matvanor. Innehållet skiljer sig därmed beroende på land. I år beräknar vi nå över 1,6 miljoner människor i 33 länder.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Rapportera oegentligheter

För att säkerställa att Islamic Relief är en trygg och säker organisation för människor som vi möter har vi en policy mot oegentligheter.