Allmän Gåva/Sadaqa

Aldrig har behovet av omtanke och medmänsklighet varit större. Coronakrisen utsätter våra samhällen för hårda prövningar. 

Stöd vår verksamhet

Ditt bidrag säkerställer att vi kan förändra liv och ge hopp till miljontals människor i över 40 länder. Var med och stöd vår verksamhet, tillsammans gör vi skillnad!

Swisha en gåva

Öppna swish och swisha till nr: 900 18 19. Tack vare din gåva är vi redo att rädda liv och dela ut nödhjälp när katastrofen sker.

Swish Logo Primary RGB 227x300 1

Vad innebär Sadaqa/allmän gåva och hur används pengarna?

Ordet sadaka är arabiska och syftar på frivilliga, välgörande handlingar som utförs gentemot en annan person eller omgivning. Handlingen kan vara att donera en gåva, uttrycka kärlek eller visa medkänsla. Ett leende är sadaqa – att grusa asfalten under vintern är sadaqa.

Vi lever i en värld i ständig förändring, och kriser uppstår ofta utan förvarning. Som biståndsorganisation är det vårt jobb att ständigt bevaka omvärlden för att snabbt och effektivt mobilisera våra insatser.

Genom att donera din sadaka omärkt kan vi fördela din gåva ditt behovet är som störst!

Vanliga frågor

Genom att skänka en sadaqa, en allmän gåva bidrar du till säkerställandet av att pengarna används där de gör störst skillnad. Icke öronmärkta gåvor betyder minskade administrativa kostnader och att mer pengar kan gå till våra insatser runt om i världen.

Islamic Relief jobbar alltid för att den största delen av pengarna ska gå till människor i behov. För att detta syfte ska uppfyllas krävs en professionell organisation som kartlägger behov och följer upp insatser och resultat. 

Läs mer här.

Vi lever i en värld i ständig förändring och kriser uppstår ofta utan förvarning. Som biståndsorganisation är det vårt jobb att ständigt bevaka omvärlden för att snabbt och effektivt mobilisera våra insatser.

Upprustning av kliniker i Sydsudan, installation av vattenledningar i Jemen & humanitär hjälp till flyktingar på genomresa i Bosnien är några insatser vi utför för våra medmänniskor i över 30 länder.

Rapportera oegentligheter

För att säkerställa att Islamic Relief är en trygg och säker organisation för människor som vi möter har vi en policy mot oegentligheter.