En hoppingivande historia från Jemen

Sumaia är ett år gammal och bor med sin familj nära hamnstaden Hodeida i Jemen. Som tiotusentals barn i landet var hon kraftigt undernärd.

– Hon var smal och sjuk. Hon vägde bara 4,7 kilo. Hon var så svag att hon inte hade någon aptit, vilket gjorde hennes tillstånd ännu värre, säger Sumaias mamma Asma Ahmed Omar Akran.

Men hennes föräldrar tog henne till AlQozan, en hälsoenhet som drivs av Islamic Relief. Sumaia fick behandling och ökade i vikt. Nu väger hon 6,8 kilo och är en pigg ettåring.

– Tack och lov mår min underbara dotter bättre nu. Innan AlQozan byggdes låg den närmaste vårdinrättningen fem timmar bort, och min dotter hade inte kunnat få regelbunden behandling, säger Sumaias pappa Mohammed Ali Alan.

Mohammed Ali Alan kämpar som byggnadsarbetare för att försörja sin familj med tre barn. Konflikten i Jemen som eskalerade i mars 2015 har gjort miljontals jemeniter beroende av humanitär hjälp, varav lilla Sumaia är en. Islamic Relief finns på plats och hjälper dem med störst behov. Swisha till 9001819 eller läs mer om vår insamling för Jemen. Stort tack för din gåva.

Rapportera oegentligheter

För att säkerställa att Islamic Relief är en trygg och säker organisation för människor som vi möter har vi en policy mot oegentligheter.