fbpx

SWISH: 900 18 19

Engagera dig

Som volontär hos Islamic Relief är du med och räddar liv. Läs mer här och tveka inte att höra av dig till volontar@islamic-relief.se om du vill vara med.

Vad vi gör

Bli volontär hos Islamic Reilef

En stor och viktig del av Islamic Relief Sveriges verksamhet utgörs av ideella krafter. Pengar från våra insamlingsevent går till människor som drabbas av krig, konflikter och katastrofer världen över, och stärker marginaliserade grupper att ta makten över sina egna liv. Eventen är helt beroende av volontärer, som bidrar med tid, engagemang, nätverk och idéer.

Yazan Alloh bor i Uppsala där han pluggar till kock – men på fritiden är han volontär med Islamic Relief. Här berättar han om varför.

Varför är du volontär?

– Jag är volontär eftersom jag tycker om att hjälpa människor. Jag vill vara en aktiv person i samhället och samtidigt göra goda saker för andra.

Hur kom du i kontakt med Islamic Relief?

– Min första kontakt med Islamic Relief var när min vän Mohammed bjöd in mig till ett volontärmöte. Syftet var att de ville hjälpa folk som hade drabbats av krig. Då kände jag direkt att det var något jag ville bidra till.

Vilka event har du varit med på?

– Jag har varit med under Ramadan när vi delade ut mat och iftar till fastande människor. Jag var även med under Eid-festivalen och hjälpte till med att grilla och servera mat. Det var väldigt roligt och jättetrevligt att se allt folk som hade samlats och hade trevligt tillsammans med familj och vänner.

Roligaste volontärminnet?

– Mitt mest minnesvärda tillfälle som volontär är nog när jag serverade mat under Eid-festivalen. Jag kommer ihåg att det var en jättelång kö för att köpa hamburgare när det plötsligt började regna. Många barn och vuxna stannade kvar och ville köpa grillat, så vi fortsatte att grilla och serverade i regnet. Det är nog något jag alltid kommer att minnas.

Vill du uppmana andra att bli volontärer? Varför?

– Ja absolut, eftersom det är bra för samhället. Man kan hjälpa folk i behov och samtidigt lära känna nya vänner och skapa bekantskap med andra volontärer och folk som man träffar i samband med olika aktiviteter. Så jag tycker verkligen att det är något man bör prova på att göra.

Som volontär under Islamic Reliefs insamlingsevent hjälper du till att samla in pengar som går till behövande runtom i världen.

Är du intresserad av att vara volontär vid våra insatser för nyanlända i Sverige kan du läsa mer om den verksamheten här.

Vill du vara med? Mejla till volontar@islamic-relief.se

Genom att använda denna hemsida så godkänner du Islamic Reliefs Integritetspolicy