Fallstudie – Qurbani – Sophie

Sophie, 41 år, bor med sin man och son i Peking, Township, Dongxiang, Kina.

Förra året besökte vi Sophie i hennes hem i byn Dawantou för att få höra mer om hennes liv och vad det innebär för hennes familj att få Qurbani kött till Eid. Sophies son, Zhang Xiaoming, tolkade då hans mor är hörselskadad.

”Vi äter alltid samma mat”, sa Sophie, ”men till Eiddagen har vi sparat lite pengar för att kunna göra friterad degkaka. Vi har inte råd med kött på den heliga dagen. Min man jobbar för att tjäna pengar, till och med under Eid. Han levererar fårkött och biff. Hur som helst har vi inte tillräckligt med pengar för att kunna köpa sådant kött. Vi äter huvudsakligen potatis. I vårt län är det lättast att odla potatis och det vi äter är egenodlat.” sa hon och tillägger att ibland får de mjöl och ett litet traktamente från de lokala myndigheterna.

fallstudie 2

Att hjälpa familjen under Eid

Qurbani gör en stor skillnad för Sophie och hennes son. Förra året fick dem 5 kilo kött från Islamic Relief.

”Islamic relief kom till vår by för 10 år sen”, sa Sophie. ”Det här är andra gången som jag har fått ett köttpaket. Jag är verkligen glad att få ta del av det här. Jag har inte smakat kött på flera månader. Köttpaketet är en stor gåva och det kommer att hjälpa min familj mycket. Jag uppskattar verkligen den här gåvan från människor som donerar för att hjälpa fattiga människor. Tack, min kära bror och syster. Må Allah ge er fred och hälsa”.

Rapportera oegentligheter

För att säkerställa att Islamic Relief är en trygg och säker organisation för människor som vi möter har vi en policy mot oegentligheter.