fbpx

SWISH: 900 18 19

HJÄLP JEMEN

350 kronor kan ge specialistvård till en undernärd person

700 kronor kan förse en familj med vatten i en månad

2 000 kronor kan mätta en familj i en månad

För att donera din gåva till Jemen, klicka på DONERA NU och välj ”katastrof” under engångsgåvor.

Vad vi gör

Skulle du köpa medicin till din dotter och själv gå utan mat imorgon? Skulle du be om folks rester om du inte visste när du skulle äta igen? Skulle du låta din son gå miste om sin skolgång för att istället hitta mat till familjen? Detta är inte ett val, det är en tragedi. Men det är också den brutala verkligheten för familjer i krigets Jemen.

Kriget i Jemen hotar miljoner människor med hungersnöd

Redan innan kriget var Jemen ett av de fattigaste länderna i regionen. Sedan kriget bröt ut 2015 har tiotusentals människor dött och över 20 miljoner människor vet inte var deras nästa måltid ska komma ifrån. Ett land som lidit svårt av konflikt står nu på randen till hungersnöd.

Väpnad konflikt, sjukdomar, påtvingad flykt och ekonomisk nedgång har gjort att 24 miljoner människor är i behov av humanitärt bistånd för att överleva. I Jemen pågår just nu den största humanitära katastrofen orsakad av människor.

  • 19,7 miljoner människor behöver sjukvård.
  • Nästan 18 miljoner människor behöver vatten- och sanitetsanläggningar.
  • Över 3 miljoner människor är på flykt.

Ettåriga Adnan är ett av många barn som lider av undernäring

Kriget i Jemen drabbar barn mycket hårt. Den unga mamman Shoeyah tvingades fly sin hemstad Haradh när striderna bröt ut. Hon har fött fyra barn men bara tre lever. Hennes yngsta barn Adnan lider av svår undernäring. Shoeyah får själv inte tillräckligt med mat och kan därför inte producera tillräckligt med bröstmjölk.

Islamic Reliefs arbete i Jemen

Islamic Relief finns på plats i 19 av landets 22 guvernorat. Vi delar ut mat till familjer som riskerar hungersnöd. Tillsammans med World Food Programme, FN:s livsmedelsprogram, har vi delat ut mat till 2,2 miljoner människor varje månad. Sedan den internationella finansieringen minskat under 2020 har vi dock tvingats dra ner på utdelningarna, och familjer tvingas hushålla i dubbelt så lång tid, vilket ökar sårbarheten och risken för sjukdomar. 

Vi har också utrustat sjukhus och kliniker över hela landet för att stödja läkare och sjuksköterskor som arbetar för att behandla sårade, sjuka och undernärda människor. Vi arbetar också med att stödja barn genom bland annat psykosociala stödaktiviteter, och stöttar sjukvården i spåren av coronapandemin.

Hjälp oss hjälpa barn och mammor som Adnan och Shoeyah – donera nu.

Photos of Ramadan Food Distribution

 


Donera nu

350 kronor kan ge specialistvård till en undernärd person.

700 kronor kan förse en familj med vatten i en månad

2 000 kronor kan mätta en familj i en månad

Vi kan och måste göra mer. Donera nu och hjälp oss rädda liv.

Digitalt seminarium där bland andra biståndsminister Per Olsson Fridh och chefen för Islamic Reliefs kontor i Hodeida medverkar.

Hela seminariet hittar du här

Genom att använda denna hemsida så godkänner du Islamic Reliefs Integritetspolicy