fbpx

SWISH: 900 18 19

Islamic Relief får Sida-medel för att hjälpa i Indonesien

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Islamic Relief får Sida-medel för att hjälpa i Indonesien

2018/10/09

Utdelning av förnödenheter på plats i Palu, Indonesien.

Det är 1,5 vecka sedan den förödande jordbävningen och tsunamin slog till mot Indonesien. Biståndsorganisationen Islamic Relief är en av de svenska organisationer som fått Sida-medel för att hjälpa de drabbade.

Islamic Relief har beviljats 3,5 miljoner svenska kronor av Sida för att under de närmaste tre månaderna nå ut till knappt 15 000 människor som drabbats av jordbävningen och tsunamin.

– Det som pågår i Indonesien är en enorm katastrof. 1500 personer har dött, tiotusentals har skadats och runt 70 000 människor har tvingats lämna sina hem. Denna insats hjälper till att lindra mänskligt lidande, säger Firdaus Abdulsomad, landansvarig för Indonesien på Islamic Relief Sverige.

I insatsen ingår att dela ut bland annat vatten, ris och näringsrika kakor, samt presenningar och filtar. Eftersom hygienförhållandena är svåra till följd av den raserade infrastrukturen, är ett av insatsens fokus på just hygienartiklar såsom mensskydd, tvål, tandkräm och schampo.

På sikt kommer människor också att få kontantbidrag för att klara vardagen. Människor är själva bäst lämpade att besluta om sina behov, och om någon månad bedöms marknaderna ha öppnat och det akuta nödläget vara över vilket möjliggör detta.

Övriga svenska organisationer som fått Sida-stöd för insatser i Indonesien är Svenska Röda Korset samt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”dyn-sidebar-news” el_class=”news-sidebar”][/vc_column][/vc_row]

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Genom att använda denna hemsida så godkänner du Islamic Reliefs Integritetspolicy